fbpx

Maas theater dans podium

Online magazine Byte Me!

Zaterdag 16 februari vindt de launch van Byte Me!, een interactieve voorstelling in de klas over privacy, plaats in het Maaspodium. Bij de voorstelling maakten we een online magazine, waarin je je kennis over online privacy alvast kan testen, kennis kan maken met de makers en spelers, tips krijgt over gegevensbescherming, een geheim kan delen op de Wall of Secrets, en nog veel meer! Bekijk hem hier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Byte Me!
Heb jij geheimen? Geheimen die zo gevaarlijk of schandalig zijn dat niemand ze mag weten? Grote kans van niet. En als je niets te verbergen hebt, dan is het toch helemaal niet erg dat al jouw gegevens toegankelijk zijn? Voor de overheid, voor bedrijven, voor je klasgenoten, familie of vreemden. Of toch wel?

Byte Me! gaat over privacy online. Over wat onze gegevens ons en anderen waard zijn. En over wie dat zijn, die mensen die alles zo graag van ons willen weten. Het wordt steeds lastiger om te controleren wie welke data van ons ziet. We worden steeds meer bekeken en gevolgd in wat we doen, denken en fantaseren. In een mix van een voorstelling in de klas en een ‘crime scene investigation’ gaan we op zoek naar de grenzen van privacy.

Byte Me! speelt t/m 22 mei in klassen door het hele land en is een coproductie van Maas theater en dans en WAT WE DOEN.

Regie: Floris Van Delft, Tekst: Wolter Muller, Floris Van Delft, Door: Boyd Demmenie Grund, Katelijne Beukema, Kostuums: Nicky Nina de Jong, Digitaal en technisch ontwerp: Willem Weemhoff, Frederick Rodrigues, Technisch ontwerp: Martino Morandi

Redactie online magazine:
Rachid Benhammou, Floris Van Delft, Fonne van Nieuwamerongen, Nina van der Velde, Sasha Slierendrecht, Danielle van den Berg