Maas theater dans podium

Abdelkarim el Baz

Abdelkarim el Baz studeerde aan de Mimeopleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.
Hij speelde onder andere bij Jong Rast en ITS DNA en was te zien in Dansen voor alleenstaanden van Golden Palace, in Mama Tandoori (een toneelbewerking van de bestseller geschreven door Ernest van der Kwast, geproduceerd door Ivo Niehe media) en in de paradevoorstelling Super Magnifique van toneelgroep Oostpool, tevens de afstudeervoorstelling van de Mime opleiding van Abdel’s jaar.

In de zomer van 2013 was hij te zien in de Paradevoorstelling Boter, Kaas en Eieren van het collectief Allang Vrienden, waarvan hij zelf de stichter is. Naast zijn werk op toneel speelde Abdelkarim in de film Afdwalen en was hij regelmatig op televisie te zien in Van hier tot Tokio (VPRO’s Villa Achterwerk, zondagochtend televisie).

Bij theatergroep Max. (later opgegaan in Maas) was Abdelkarim te zien in Toneel (Jetse Batelaan), Echt waar en Staal (Moniek Merkx). Bij Maas speelde Abdelkarim in de reprise van Staal, Alleen op de wereld en Alice in Wonderland. Ook was hij te zien in de documentaire Jongens waren we over de voorstelling Staal.