Maas theater dans podium

Alice in Wonderland uitgezonden op televisie

Op donderdag 8 april 2021 om 20:30 uur zendt NPO een registratie uit van Maasvoorstelling Alice in Wonderland (8 tot 108 jaar). De familievoorstelling van Moniek Merkx uit 2016, waarvan het decor werd bekroond met een Gouden Krekel, is integraal te zien op televisie en vanaf 8 april zes maanden online. In mei 2021 zal ook Maasvoorstelling Alleen op de wereld (8-108 jaar) worden uitgezonden door de NPO.

Alice in Wonderland
Vreemderder en vreemderder wordt het leven voor Alice. Terwijl ze echt niet meer in sprookjes gelooft. Moe van het aardig doen, valt Alice in een wonderlijke wereld. Ze ontmoet er het verlegen konijn, de deftige muis, de mysterieuze kat, een wrede hoedenmaker, een huilende kokkin en een onmogelijke vijfling. Ze danst de kreeftenquadrille, verdwijnt bijna in een theepot en raakt bevriend met een pratende mug. Welkom in Wonderland waar niets is wat het lijkt.

In Merkx’ Alice in Wonderland wordt Alice twaalf jaar. Ze viert dat met een groep bizarre gasten, die je meenemen in een wereld vol geheimzinnige ruimtes en kleurrijke vermommingen. Met zeven spelers en drie muzikanten maakt Merkx een voorstelling vol sprookjesachtige beelden, live popmuziek en heel veel thee.

Sanne Danz won in 2016 een Gouden Krekel voor meest indrukwekkende podiumprestatie voor haar decorontwerp van Alice in Wonderland.

Uitzending NPO
Op donderdag 8 april om 20:30 uur is Alice in Wonderland live te bekijken via:
– NPO Start: www.npostart.nl/npo2extra
– Op je televisie. NPO 2 extra staat open bij de meeste aanbieders en vind je gewoon op je afstandsbediening: via KPN: kanaal 88, Ziggo 222, T-mobile 381. Overige aanbieders zijn te vinden op: www.npo.nl/extra

Daarna is de uitzending 6 maanden te bekijken via: www.npostart.nl/cultuur