fbpx

Maas theater dans podium

Anemone Oostvriesland

Anemone Oostvriesland is als theaterdocent en theatermaker in 2015 afgestudeerd aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Sindsdien werkt ze ook bij Maas. Tijdens haar studie liep ze stage als regie-assistent bij de PeerGroup in Drenthe (voorstelling Circus in Veen van Floris van Delft).

Ze geeft theaterworkshops en lessen op de meest uiteenlopende plekken. “Altijd spannend en leuk! Dan weer een basisschool of een middelbare school en dan ineens de volwassen studenten van de Pabo.” Soms gaat Anemone naar de scholen toe voor workshops en soms geeft ze les in het Maaspodium. In haar lessen en voorstellingen werkt ze altijd vanuit de spelers zelf. Ze geeft ze opdrachten en vragen waaruit hun eigen materiaal voortkomt. Ze vraagt naar hun inspiratiebronnen en fascinaties. “We werken dan vanuit één thema verder, maar altijd met de eigenheid en inbreng van de makende spelers.” Theater is bij haar vaak beeldend, fysiek en muzikaal. Tekst zal er weinig in voorkomen. Ze zoekt naar verbeelding, gelaagdheid en associaties binnen de wereld die ze schept. “Er is altijd een verbinding met wat ik en de spelers uit het alledaagse halen en dat wat ons in deze wereld, nu, raakt.”

Naast docent bij Maas, is Anemone ook theaterdocent bij jeugdtheaterscholen in Noord en Zuid-Holland en werkt ze bij gezelschap Schweigman& als regieassistent (Huid, Curve en For The Time Being), educatiemaker en performer (ERF).

Ga terug naar Educatie docententeam