fbpx

Maas theater dans podium

ART-dagen

Een hele dag kunst maken. Tijdens de ART-dagen werken theatermakers van Maas op Rotterdamse scholen samen met de leerlingen op locatie in en om het schoolgebouw aan het maken van theater en andere kunst. Aan het einde van de dag worden alle scènes gepresenteerd aan ouders en belangstellenden in de vorm van een theatrale route langs de verschillende locaties. De presentaties kunnen worden gemaakt op basis van een boek, thema of kunnen aansluiten op andere schoolvakken. U kunt ook denken aan een ART-dag waarin wij in een dag met uw leerlingen een eindejaarsvoorstelling maken.

De ART-dag op het Montessori Lyceum Rotterdam is een voorbeeld van zo’n dag. Klik hier voor een terugblik op de theaterdag op het Montessori Lyceum Rotterdam of bekijk hieronder de aftermovie.

Jeroen Perdaan, afdelingsconrector van het Emmauscollege Rotterdam, over de ART-dagen:
“Ik heb gisteren enorm veel positieve reacties van zowel ouders als leerlingen gekregen over de Dissus-dag! (…) Er is volop genoten van de vijf verschillende voorstellingen gisterenavond en menig ouder heeft zijn of haar zoon/dochter in een geheel andere setting gezien. Dit soort projecten vergroten de betrokkenheid van zowel leerlingen als ouders bij het leerproces, waarbij steeds meer naar voren komt dat “leren” niet alleen uit schoolboekjes gedaan hoeft te worden.”

Art-dag FEEST
In het kader van de jubileumvoorstelling FEEST organiseren we een unieke ART-dag.

“With guns you can kill terrorists, with education you can kill terrorism”  Malala Yousafzai.

Altijd al een occupy kamp in de aula willen bouwen? Op het dak van je school willen staan met spandoeken? Een speech willen houden op het bureau van de directeur? De kunst van het vechten willen leren? Een protestmars op het schoolplein willen organiseren? In de ART-DAG: FEEST kan het allemaal. In één dag maken leerlingen samen met een team bevlogen theaterdocenten protest performances op verschillende locaties in de school. We breken het klaslokaal uit en laten van ons horen. Over dat waar we ons echt boos over maken. Over dat wat we willen veranderen. Over dat waar we niet langer over kunnen zwijgen. Aan het einde van de dag is iedereen uitgenodigd om te komen kijken. En misschien wel mee te doen…

Meer nieuws over de ART-dagen lees je hier:
ART-dagen op Emmauscollege en Montessori Lyceum Rotterdam, maart 2017
ART-dag op het Emmauscollege, oktober 2017

Praktische informatie
Begeleiding: Theater- en dansdocenten van Maas
Duur: 1 hele dag
Doelgroep: iedereen vanaf 12 jaar
Klassen: VO 1 t/m 6 / alle niveaus in overleg
Leerlingen: aantal in overleg (25 per docent)

Contact
Neem voor meer informatie contact op met Remco Went  | 010 7070434 | remco@maastd.nl

Ga terug naar Educatie VO