Maas theater dans podium

Maas @ Home

Voor alle thuiszitters en bankhangers: op Maas @ Home helpen we je door deze gekke periode heen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Cursus niets doen, een Applausworkshop (om goed te leren klappen voor onze zorgverleners) of een Cursus schrijven voor theater?

Wat kun je verwachten bij Maas @ Home
Workshops en cursussen: Applaudisseren / Schrijven voor theater / Niets doen / Huilen voor beginners / Mediteren / Boevenstreken
Warming-ups: door Nastaran Razawi Khorasani, Ayrton Fraenk, Tijmen Teunissen, Freek Nieuwdorp
Meet & Greet: met Rosa van Leeuwen en Djurre de Haan
Sing-a-long in quarantaine
Tutorials: Skibidi, Bollywood, Volksdansen, Hiphop
Do It Yourself: Maskers maken / Stop-motion filmpje maken
Wat er op welke dag wordt ‘uitgezonden’, dat is nog een verrassing. Via deze pagina en onze social media kanalen (Facebook, Instagram, Twitter, YouTube) houden we je op de hoogte van ons programma.

WARMING-UP met Tijmen Teunissen

Luister de liedjes van de voorstelling Lampje.
Djurre de Haan (ook wel AWKWARD i) maakte de muziek voor Lampje. Samen met David Corel speelt Djurre de muziek live in de voorstelling. Luister hieronder naar de muziek uit Lampje en klik hier voor de songteksten.

Boeven workshop met Lisa en Dwayne
(let op: Er zitten 4 filmpjes in deze playlist met 4 stappen)

TUTORIAL Bollywood

WARMING-UP met Ayrton Fraenk

WORKSHOP Schrijven voor theater (deze workshop is vol)
Hou je van schrijven én van theater? Dan is dit iets voor jou. Op 30 maart, 1 april en 3 april om 15:30 uur geven we namelijk een driedelige interactieve online workshop SCHRIJVEN VOOR THEATER voor iedereen van 8 tot 108. Theaterschrijvers Moniek Merkx (ze regisseert o.a. ook een heleboel voorstellingen bij Maas) en Sara Giampaolo (ze maakt o.a. theatereducatie en meemaaktheater bij Maas) leren je de kneepjes van het vak. Hoe? We maken een klasje via Zoom, het enige dat jij hoeft te doen is klaar zitten met een schriftje en een pen of laptop, want je gaat natuurlijk schrijven. En denk alvast na over wat je Moniek en Sara wil vragen. Deze workshop is helaas al helemaal vol.

ZELF DOEN Tellen met het WorTELlied (uit Gezocht: Konijn)
Vanaf afgelopen dinsdag kon je al rekenen met Het verhaal van de getallen op Maas TV, woensdag tellen we nog even zingend door. Pak er een wortel bij (of tien), ga er lekker voor zitten en oefen tot tien tellen met ons worTELlied. Hieronder vind je de tekst en de muziek om mee te zingen. Zing maar lekker hard mee zodat je buren het ook kunnen horen.

Ken je het lied uit je hoofd en wil je het aan ons laten horen? Of heb je een konijnendans gemaakt op het lied? Plaats het hieronder als videoreactie en maak kans op een pakket konijnstickers voor je hele klas!

Tekst WorTELlied:
leg een wortel naast een wortel
zo nu heb je er al twee
als je dat nog niet genoeg vindt
leg je er nog eentje bij

kijk nu heb je al drie wortels
en nog één erbij maakt vier
wil je er nu vijf van maken
leg er dan nog eentje hier

1, 2, 3, 4 wortels op een rij
5, 6, 7, 8 nog eens vier erbij
nog eens twee dat zijn er alweer tien
heb je ooit zoveel wortels bij elkaar gezien

Tip: de voorstelling Gezocht: Konijn is van woensdag 18 t/m woensdag 25 maart 14:00 te zien op Maas TV. Klik hier om naar Maas TV te gaan.

WORKSHOP Applaus

ZELF DOEN Kunstles geven
Wil je je kinderen thuis een kunstles geven en heb je inspiratie nodig? Op www.steljevoor010.nl vind je tientallen inspirerende voorbeelden van kunstlessen, ontwikkeld door kunstenaars van Villa Zebra en podiumkunstenaars van Maas theater en dans. Zo zijn er lessen theater en lessen beeldend.