Maas theater dans podium

VSO en praktijkonderwijs

Bazen verbazen
Maas theater en dans werkte in 2015-2017 samen met Diversion, CNV Jongeren en VNO-NCW aan het landelijk cultuureducatieproject Bazen Verbazen, gefinancierd door Instituut Gak en Fonds 21. Een project om leerlingen van praktijkscholen en uit het speciaal onderwijs zichzelf te laten ontwikkelen en empoweren via kunst- en cultuureducatie. Jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt kregen tools aangereikt om zichzelf op een nieuwe, creatieve manier te presenteren aan potentiële werkgevers. Klik hier voor de terugblik op de finale van Bazen Verbazen. Nu dit project is afgesloten, hopen alle partners van Bazen Verbazen dat deze beweging wordt voorgezet en er mooie nieuwe initiatieven ontstaan.

Maas voor speciaal onderwijs
De voorstellingen van Maas zijn vaak fysiek en niet al te talig. Daarmee zijn ze vaak ook geschikt voor het speciaal onderwijs. Wilt u precies weten welke voorstelling geschikt is voor welke groep / cluster, neem dan contact op met ondergetekende.

ChitChat (4+)
ChitChat is een wervelend dansduet met zelfgemaakte klanken, gekoppeld aan bewegingen die variëren van heel zacht tot heel wild. Twee vriendinnen botsen er grappig op los. Ze giebelen, schaterlachen, proesten, spelen, kletsen, dansen, stoeien, vechten en maken het weer goed.
Beeld **** | Geluid **** | Taligheid *
Geschikt voor: dove, slechthorende kinderen; motorisch gehandicapte, verstandelijk gehandicapte en langdurig zieke kinderen; kinderen met stoornissen en gedragsproblemen.

Drie (4+)
Een vierjarige drieling loopt weg van huis, uit protest. Eén van de drie moet naar een speciale school vanwege de ‘losse draadjes’ in zijn hoofd, maar de broers willen bij elkaar blijven. Onderweg beleven ze het ene avontuur na het andere. Over de bijzondere band van broers en over anders zijn.
Beeld *** | Geluid *** | Taligheid ***
Geschikt voor: motorisch gehandicapte en langdurig zieke kinderen;  kinderen met stoornissen en gedragsproblemen.

De jokkebrokker (6+)
Wie kan er zo goed liegen, dat hij de waarheid spreekt? In De jokkebrokker gaan de trucs van goochelaar Karel Liegenie steeds vaker ‘mis’. Balletjes en konijnen verdwijnen écht. Hij begint langzaam te geloven dat hij echt kan toveren. Maar wat is er echt aan de hand? Een voorstelling over hoe de waarheid werkt.
Beeld **** | Geluid ** | Taligheid ***
Geschikt voor: motorisch gehandicapte en langdurig zieke kinderen;  kinderen met stoornissen en gedragsproblemen.

Hallo Familie (8-108)
Het is druk in huis. Vader en moeder vieren feest, oma is op bezoek om op te passen. De nacht is lang en jij kan niet slapen. Maar dit avontuur lijkt wel een droom, met knuffels die tot leven komen, ouders die op hun handen gaan lopen en een oom die verandert in een boom.. Hallo familie is een wonderlijk warme voorstelling over de mensen die we niet gekozen hebben, maar die er gewoon zijn. Altijd.
Beeld **** | Geluid **** | Taligheid *
Geschikt voor: motorisch gehandicapte, verstandelijk gehandicapte en langdurig zieke kinderen; kinderen met stoornissen en gedragsproblemen.

Bye Bye Baby (10+)
Er komt een dag dat je afscheid neemt van je grenzeloze fantasie en kindertijd. Niemand kan eraan ontsnappen: de onvermijdelijke overgang naar de puberteit. Maar lukt het om in één keer je fantasie te doden? Een fysiek spektakel vol goocheltrucs, grootse effecten met rook en glitters, en een springkussen als speelvloer.
Beeld   **** | Geluid   ** | Taligheid   *
Geschikt voor: dove, slechthorende kinderen; motorisch gehandicapte, verstandelijk gehandicapte en langdurig zieke kinderen; kinderen met stoornissen en gedragsproblemen.

Heb je zelf ideeën voor initiatieven of projecten voor het speciaal onderwijs of ben je geïnteresseerd in het boeken van één van bovenstaande voorstellingen? Neem dan contact met ons op.

Contact
Neem voor meer informatie contact op met Remco Went  | 010 7070434 | remco@maastd.nl 
Klik hier voor de website van Bazen Verbazen.

Ga terug naar Educatie VO