Maas theater dans podium

BLOG 2 | Auditie | Moniek Merkx

Gisteren een hele dag werken en auditeren met een grote groep spelers, dansers en zangers van Rotterdamse opleidingen. Spannend altijd voor hen, maar ook voor ons. Komt er wat uit? Raken we al aan een of andere kern? Hoe vinden we elkaar?

Ook hier begonnen we met op onze voeten letten. Ik weet niet waarom, ben er steeds mee bezig. Het wordt een wandelrondleiding. Publiek gaat lopen en misschien is lopen een manier om je hoofd leeg te maken, zoiets. We deden een eerste poging om een zondvloed te maken met plastictasjes (eerst alles wegspoelen en dan opnieuw beginnen). Vooral het zachte knisperen met een boterhamzakje was wel wat. Dat leek echt op regen. Plastic donder en bliksem hadden we nog niet te pakken. Soms kwam er al wel een golf geluid langs, maar dan moest je wel goed opletten.

En dan weer een van die vreemde brainstormsessies. Probeer steeds nieuwe vormen te verzinnen om mensen ideeën te ontfutselen. Er kwamen roze brillenideeën langs, iemand had een halal-idee, er waren ideeën zonder verzendkosten maar wel met vervelende bijwerkingen, er was een ideeënuitverkoop. In de winkel van City of Dreams kon je verder een nieuwe identiteit kopen, maar ook tolerantie en even een snelle omarming. Je kon er zelfs je kind ruilen als je er geen zin meer in had.

We hadden een eerste ontmoeting met personen uit 2031: een hooliganachtige gelukszoeker, iemand die al z’n liefde in een flesje water had gestopt, iemand die een kapot lichaam had van al dat ruimtereizen, iemand die van alles wat je zei, direct een liedje kon maken. De toekomst was lang niet altijd even leuk begreep ik.

We oefenden in elkaar verleiden, op je gemak stellen, vriendelijk en open zijn. Waarom, dat vertel ik later. Maar we kropen ook met negen mensen in een heel klein hok. Eens kijken hoe dat is, echte grote overbevolking. Eerst leken die mensen erg ongelukkig maar op een gegeven moment ontstond er wel iets gezelligs.

En verder kwam Roy Obison langs met z’n In Dreams, een heerlijk slaapliedje. Wanneer droom je eigenlijk het beste, als je slaapt of als je wakker bent?

En dan nu kiezen samen met Dorien, Jolanda, Arthur en Luc. Zou iedereen wel willen bij de voorstelling maar we spraken af dat we het met maximaal12 mensen gaan doen. Dus….tja…. wordt vervolgd.

Moniek Merkx