Maas theater dans podium

BLOG 4 | Ideeënvangruimte | Moniek Merkx

Hebben we schoolkrijt nodig of een iPad of gewoon een overheadprojector? Volop locaties aan het bekijken, gesprekken aan het voeren en vormgeving aan het bedenken. Er ontstaan ergens onderweg ideeën over het nieuwe leren. Over meer zelfkennis waardoor je beter weet wie je bent en hoe je leert, dat spreekt me aan. Weten dat er verschillende types zijn, manieren om iets tot je te nemen. Op onze school mag je afkijken, en gaat het niet om het gevoel dat je nog niks weet en alles moet leren. Ook hier geldt: alles is er al maar hoe stel je je er voor open.

Hoe krijgen jij de beste ideeën: uurtje slapen, hardlopen, wachten of heel lang en veel over iets lezen, denken of plaatjes kijken.. Misschien is het wel een ideeënvangruimte.

Het geld in City of Dreams ligt vooral bij Floris. We spraken over circulaire economie en alternatieve vormen van geld. Zou je iets ook in tijd of bijvoorbeeld in moeite kunnen uitdrukken in plaats van in harde munten? Het wordt zeker iets interactiefs, misschien doen we gewoon een veiling of een ruilhandeltje. Ondertussen werken we aan een overlevingspakket voor onderweg, een blauwe hamburger met cress, insecten, goed snoep, verpakt in eetbaar papier, dat soort dingen.

kijk ook:

GELD

 

SCHULD

 

HOE MET GELD OM TE GAAN?

 

LETS

http://en.wikipedia.org/wiki/Local_exchange_trading_system

 

TRAILER IN TIME

http://www.youtube.com/watch?v=Mjs9VWkdKD0