Maas theater dans podium

BLOG 7: bye bye Maaspodium

Actrice Marieke Dermul houdt een dagboek bij tijdens de repetities van Voorjaarsoffer.

BLOG 7: bye bye Maaspodium

En het is zover: Bye Bye MAASPODIUM… Jullie waren voor meer dan twee maanden ons Voorjaarsoffer-thuisfront… maar nu is de laatste voorstelling bij het thuisfront al gespeeld. Het is toch wat he… Dat de melancholie je al bekruipt wanneer je nog aan het begin staat van een groots avontuur.

Weet je nog dat ik jullie vertelde dat het spannend zou zijn hoe de interactie met het publiek zou uitpakken…

Wel… we hebben het nu tien keer gespeeld… En het blijft gewoon spannend!
Soms spelen we voor scholen, soms voor een mix van scholen en avondpubliek, en soms bijna alleen avondpubliek. De scholen reageren heel fel! Dat hadden we een beetje verwacht, maar soms schrikken we wel! Bepaalde scènes lijken heel confronterend te zijn en wie confrontatie opzoekt, krijgt ook confronterende reacties. Jongeren zijn wel héééél erg eerlijk. Wat ze denken, krijg je regelrecht in je gezicht.
“Jou zou ik wel willen doen!” of “hé, jij daar, kom eens hier, geef eens je nummer”. Het gebeurde zelfs een keer dat we op de catwalk voorbijlopen en er wordt geroepen “10 euro” of als je geluk hebt “100 euro”: Dat is dan bedoeld als compliment. (hihi)

Dat is soms even slikken, maar aan de andere kant: ze zijn ook heel PUUR. Er zit niks omheen: Als ze lachen, lachen ze uit puur vermaak, als ze geraakt zijn, zijn ze ECHT geraakt. WHAT YOU SEE IS WHAT YOU GET. En dat zorgt dan wel weer voor een hele grote voldoening. Laatste keer in het Maaspodium gaven de jongeren ons een staande ovatie. Vanuit zichzelf.

Heel lief vonden wij dat. En ontroerend.

Volgende week gaan we Amsterdam veroveren met onze mannelijke en vrouwelijke energie! KABAMMMMM !!!!!!!!

Liefs en tot de volgende keer.

Lees hier blog 6.