Maas theater dans podium

Cecilia Moisio genomineerd voor Prijs Nederlandse Dansdagen

Maas is trots! Choreograaf Cecilia Moisio is met de voorstelling Victory genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2019. De Nederlandse Dansdagen nodigde afgelopen maand professionals uit het dansveld uit om veelbelovende choreografen, die nog geen structurele subsidie ontvangen, voor deze stimuleringsprijzen voor te dragen. Met de prijs kunnen de winnaars een nieuw werk initiëren en ontwikkelen, dat het volgend jaar tijdens het festival in première gaat. Cecilia Moisio maakte in 2018 haar eerste avondvullende jongerenvoorstelling Victory in coproductie met Maas theater en dans en Hit Me Productions.

Prijzen Nederlandse Dansdagen
Dit jaar is de derde editie van de Prijs van de Nederlandse Dansdagen voor Jong Publiek. De prijs heeft een waarde van € 10.000,- met als doel een bijdrage te leveren aan de innovatie van dans voor een publiek van 4 tot 18 jaar in Nederland. De genomineerden voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2019 zijn Cecilia Moisio, Anne Suurendonk en The Ruggeds. De prijzen worden uitgereikt tijdens het Nederlandse Dansdagen Gala op vrijdagavond 4 oktober.

Cecilia won eerder al in 2014 de Prijs van de Nederlandse Dansdagen. Zij was in 2013 ook genomineerd voor deze prijs en voor de BNG Toneelprijs in 2011. In 2018 won 155 de prijs en het gewonnen bedrag steken zij in de nieuwe productie Controle, een coproductie met Maas theater en dans in najaar 2020.

Cecilia Moisio
Cecilia Moisio (1978, Finland) is choreograaf, theatermaker en performer. Cecilia danste vele jaren bij Dansgroep Krisztina de Châtel en daarna bij Ward/waRD – Ann Van den Broek. Cecilia raakt geïnspireerd door de psychologie van de mens, de onbewuste gedragspatronen die ontstaan door maatschappelijke normen en verwachtingen die aan de mens worden opgelegd. Zij noemt zichzelf een ‘Psychologisch Activist’ en is altijd opzoek naar de waarheid achter onze motieven, emoties en gedrag. Haar werk is multidisciplinair: tussen theater, dans en performance in. Typerend voor Cecilia’s voorstellingen is het dynamische karakter met rauwe emotie enerzijds en een strakke, beheerste choreografie anderzijds. Haar inmiddels 27 voorstellingen zijn getoond in meer dan 15 landen wereldwijd. Recentelijk viel haar dansfilm SHE/HER op verschillende plekken in de prijzen. Sinds 2016 produceert zij haar eigen werk onder Stichting Cecilia Moisio. In seizoen 18/19 maakte Cecilia de voorstelling Victory bij Maas.