fbpx

Maas theater dans podium

Circusdriedaagse in het Maaspodium

Drie dagen circustheater in het Maaspodium

Volgende week vrijdag start de jaarlijkse Circusdriedaagse weer in het Maaspodium met drie dagen lang hedendaags circustheater. Internationale gezelschappen staan van 16 t/m 18 november voor je klaar met indrukwekkende acts. Hoog in de lucht en daarna weer laag bij de grond, van ver maar toch ook heel dichtbij. Verbaas je over de kracht van de acrobaten en luister naar de verhalen van de circusmakers – van jong talent tot gerenommeerde professionals. Met dit jaar op het programma: de Rotterdamse circuswerkplaats Circunstruction, TENT Circustheater Producties & Veem Huis voor Performance, Panama Pictures en Kim-Jomi Fischer & Marta Alstadsæter.

Circunstruction #7 (XL)
Circunstruction is de Rotterdamse circuswerkplaats, waar jonge makers de kans krijgen om een eigen circusvoorstelling te maken. De voorstellingen zijn in de ontwikkelingsfase, pril en extra spannend. Tijdens Circunstruction zie je vier previews: Fifty-fifty, Cycle, Koekoek en Statera. Fifty-fifty is een fysieke metafoor over de grens tussen perfectie en imperfectie. In Cycle zie je David Eisele, die het cyr-wheel, de diabolo en een cello combineert. Koekoek brengt je terug naar de oude traditie van freaks in het circus. Ten slotte, zie je in Statera een onderzoek naar het fysieke evenwicht en de balans.

Engel (8+)
Tijdens de voorstelling Engel van de Nederlandse Kim-Jomi Fischer en de Noorse Marta Alstadsæter zie je twee performers, die werken met lichaamsgewicht, momentum en richting. Een fysiek duet over de innerlijke strijd van ieder mens met de verschillende kanten van onszelf en de dingen in ons leven waar we niet direct betekenis aan kunnen geven.

Muur (XL)
16 performers bewegen 2 uur lang naar de achterwand van het theater. Met lichte tred, doch vastberaden. De performers, met verschillende leeftijden van jong tot oud, rennen, stappen en springen in hun eigen tempo, maar ook samen met anderen in een collectief ritme. Vooraf aan de voorstelling geeft regisseur Floor van Leeuwen (o.a. Schwalbe) een korte inleiding, die je een ander perspectief meegeven om het werk te ervaren.

Requiem for Lost Things (XL)
Panama Pictures combineert in deze wervelende voorstelling dans en hedendaags circus. Ieder van ons raakt van alles kwijt; mensen, spullen, momenten en idealen. En onze herinneringen hieraan zijn onbetrouwbaar en kunnen zelfs transformeren. Dansers en acrobaten ontmoeten elkaar in parallelle werelden, waarin de mannen alle wetten van de zwaartekracht breken en elkaar uitdagen met spannende lucht- en vloeracrobatiek.

Combikaarten
Voor de voorstellingen op zaterdag, Engel en Muur, is een combikaart beschikbaar. Hiermee kan je naar beide voorstellingen met een flinke korting. De kaarten kan je hier halen.