fbpx

Maas theater dans podium

CKV Rotterdam

Maas theater en dans is lid van het Rotterdams CKV, een professionele leergemeenschap die zich gezamenlijk inzet voor een stedelijk CKV voor Rotterdam. Een krachtig CKV waarbij het schoolvak onlosmakelijk verbonden is met het rijke culturele aanbod in onze stad.

Waarom een professionele leergemeenschap?
Binnen de professionele leergemeenschap van Rotterdams CKV staan educatoren en ckv-docenten samen voor een sterk, stedelijk ckv. We werken dwars door de muren van scholen en instellingen heen en dragen samen het Rotterdamse curriculum. De basis is uitwisseling naar aanleiding van praktijkervaring. Tijdens onze bijeenkomsten krijgen namen gezichten en delen we successen en leermomenten. Kortom: we kunnen als club met elkaar sparren zodat alle leden sterker staan. Rotterdam is de eerste stad in Nederland waar docenten en educatoren zelf, samen aan hun professionalisering werken.

Wat doet de professionele leergemeenschap?
Uit de leergemeenschap komen samenwerkingen voort, onderwijsprojecten op basis van co-creatie tussen een school en twee culturele instellingen. Omdat in deze projecten het experiment niet wordt geschuwd, noemen we ze proeftuinen. Een aantal van de proeftuinen uit het schooljaar 2016/2017 wordt nu aan andere scholen aangeboden in het Cultuurtraject Rotterdam. Zo kunnen alle scholen van deze beproefde projecten gebruik maken.

Maas theater en dans ontwikkelde binnen het Rotterdams CKV trajecten op maat op de Calvijn Business School (met SKVR), het Lucia Petrus Mavo (met TENT Rotterdam) en Melanchton Schiebroek (met Rotterdams Philharmonisch Orkest). In het nieuwe schooljaar worden deze samenwerkingen voortgezet en gaan we ook met nieuwe scholen aan de slag zoals o.a. het Zuiderpark College.

Het Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam (KCR) is projectleider en procesbegeleider van de bijeenkomsten van Rotterdams CKV.

Contact
Neem voor meer informatie contact op met Remco Went | 010 7070434 | remco@maastd.nl

Ga terug naar Educatie VO