fbpx

Maas theater dans podium

Nieuw bij Maas: cursussen Theater kijken en Dans kijken

Maas heeft dit seizoen een nieuw programma ontwikkeld, speciaal voor kinderen en jongeren die geïnteresseerd zijn in theater en dans, maar zelf (nog) niet in de spotlight willen staan: kunst kijken. Kunst kijken bestaat uit twee cursussen: Theater kijken voor kinderen van 8 tot 12 jaar en Dans kijken voor jongeren van 13 jaar en ouder.

Het gaat niet om het zelf spelen of dansen, maar om het ervaren van kunst. We gaan kijken, nadenken, vragen stellen, praten, discussiëren en een eigen mening vormen. Door dit in een groep te doen met een voor- en na-programma kom je tot de ontdekking dat theater op vele manieren beleefd kan worden, dat iedereen er andere associaties bij heeft en dat deze allemaal ‘goed’ zijn. Er bestaan geen foute antwoorden. Er is niet één perspectief. Iedereen heeft zijn eigen waarheid en een eigen verhaal bij de voorstelling.

Programma
Beide cursussen bestaan uit acht bijeenkomsten van drie uur. Na een inleidende workshop gaat de cursusgroep samen met de ouders naar de voorstelling. Na de voorstelling is er een nagesprek en een drankje. Je wordt de hele cursus begeleid door een theater- en dansdocent van Maas.

Kosten
De kosten voor de cursus Theater kijken zijn €264 en voor de cursus Dans Kijken €280. Dat is inclusief een voorstellingsticket voor één ouder die mee kan naar iedere voorstelling (de inleidende workshops, de nagesprekken en het drankje zijn alleen voor de kinderen en jongeren die deelnemen aan de cursus). Natuurlijk kun je meer losse tickets bijkopen.

Meer info en aanmelden
Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Beide cursussen worden ondersteund door Jeugdfonds Cultuur. Als er thuis te weinig geld is voor cultuurlessen, helpt het Jeugdfonds Cultuur Rotterdam door het lesgeld te betalen. Een ouder kan een aanvraag doen via een intermediair bijvoorbeeld een leerkracht op school, een schuldhulpverlener of iemand van het wijkteam. Klik hier voor meer informatie. Direct een aanvraag doen? Download dan hier de inschrijfkaart van het Jeugdfonds Cultuur.