fbpx

Maas theater dans podium

Djurre de Haan

Djurre de Haan maakte als awkward i twee platen, die beide met juichende recensies door de pers werden ontvangen: I Really Should Whisper (2009) en Everything On Wheels (2011). Beide albums kwamen uit op Excelsior Recordings.

Djurres muziek laat zich het best omschrijven als subtiel, complex en gevarieerd. Met zijn band speelde hij veel in Nederland, Canada, Amerika en in Duitsland. Naast het maken van popmuziek componeert Djurre voor theater en schrijft hij filmmuziek. Zijn muziek voor de film De ontmaagding van Eva van End werd genomineerd voor een Gouden Kalf. Ook maakte hij de muziek voor de met prijzen overladen film Aanmodderfakker en met Tim Knol de muziek voor VPRO-kinderserie Beestieboys. In het najaar van 2016 verscheen het derde album van awkward i, KYD, op Excelsior Recordings.

Voor Maas maakte Djurre de muziek voor Alleen op de wereld, Het verhaal van de getallen en Alice in Wonderland. In Alleen op de wereld en Alice in Wonderland speelde hij de muziek bovendien live op het toneel: Djurre’s theaterdebuut. In seizoen 1920 maakt Djurre de muziek bij de voorstelling Lampje in regie van Moniek Merkx.