Maas theater dans podium

Dorien Folkers

Dorien Folkers is dramaturg en lid van het artistiek team van Maas theater en dans. Daarnaast is zij docent, schrijver, regisseur, actrice en was zij van 20013 tot 2017 hoofd educatie van Maas theater en dans. Ze studeerde aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten (docent dramatische vormgeving) en deed de Mimeopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Dorien werkt als speldocent en theaterdocent aan kunstvakopleidingen en geeft speltrainingen aan acteurs en regisseurs. Ze heeft in 20 producties geacteerd en heeft 14 regies op haar naam staan. Ook werkte zij als assistent regisseur bij een tiental films, onder andere bij Lang leve de koningin.

Educatie
In 1984 begon Dorien Folkers als theaterdocent op een LHNO school in Nijmegen. Sinds 1989 is ze speldocent aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Zij is als vaste docent verbonden aan de theaterdocentenopleiding. Ze geeft spellessen aan eerstejaars studenten, is visiedocent voor derde- en vierdejaars studenten en begeleidt regies en voorstellingen. Ook in Arnhem en Utrecht geeft zij regelmatig les op de kunstvakopleidingen.

Van 2006 tot 2017 was Dorien hoofd educatie bij theatergroep Max. en vervolgens Maas theater en dans. Ze ontwerpt projecten rondom voorstellingen, geeft workshops en voert projecten uit. Samen met Moniek Merkx en Jowi Schmitz schreef Dorien een theaterhandboek, getiteld Eerste Hulp Bij Theater.

Samen met Villa Zebra en het KCR ontwikkelde Dorien een traject voor basisscholen, getiteld Stel je voor. Dit in het kader van de Cultuureducatie met kwaliteit-regeling (CMK).

Doriens visie op educatie bij Maas lees je hier.

Ga terug naar Educatie docententeam