Maas theater dans podium

Eindmusicals in de Rotterdamse theaters

Circa 2.221 leerlingen, 95 klassen, 71 scholen, 2 weken en… 12 Rotterdamse podia, waarin zij shinen met hun eindvoorstellingen! Van maandag 28 juni tot en met vrijdag 15 juli slaan de theaters de handen ineen om de Rotterdamse leerlingen een mooie afsluiting van hun basisschooltijd te bieden. De scholen kunnen hun eindvoorstellingen ontwikkelen, maken en spelen binnen de programma’s van de theaters.

In het Maaspodium stond onder andere de eindvoorstelling van De Müllerpier, een school die al jaren kind aan huis is bij Maas. De directeur van OBS De Müllerpier, Petra Notenboom, vertelde bij aanvang van de eerste voorstelling op dinsdag 13 juli:

“Een aantal weken geleden zijn we met groep 8 naar een voorstelling geweest: Melomaniac. Die voorstelling maakte onwijs veel los bij de kinderen. Het was een voorstelling waarin breakdancers van Maas dansen op de muziek van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Dat is op zich al een bijzondere combinatie, maar tijdens de voorstelling spraken zowel de dansers als de musici over dingen die zij in hun leven hebben meegemaakt en die hen hebben gevormd tot wie zij zijn. In de eindvoorstelling van groep 8 zie je ook dingen die de kinderen heel speciaal voor zichzelf vonden. Dat kan van alles zijn: een hobby, een sport, iets wat ze thuis hebben meegemaakt of op school. Zij nemen ons mee in een stukje van hun leven. En wij vinden het extra bijzonder dat zij zijn geïnspireerd door een voorstelling die zij hier hebben gezien, omdat Maas ook een beetje ons thuispodium is.”

Naast De Müllerpier vonden ook KC De Vlinder, OBS Kasteel Spangen, De Müllerpier, SBO de Lucasschool en OBS Finlandia hun plek in het Maaspodium. Ook De Schalm en De Meridiaan werken samen met Maas aan hun eindvoorstellingen; bij die twee scholen wordt er gespeeld in het eigen schoolgebouw. Andere scholen namen afscheid van groep 8 in Luxor Theater Rotterdam, Jeugdtheater Hofplein, Stichting Concert en Congresgebouw de Doelen, Theater Rotterdam, Podium Islemunda, Rotterdam Ahoy, Theater Zuidplein, Theater Walhalla, Bibliotheektheater, Studio de Bakkerij en het ss Rotterdam.

Leerlingen van De Müllerpier kregen een aantal jaren les binnen het programma Stel je voor. Afgelopen schooljaar is De Müllerpier overgestapt naar het cultuurcoach-programma Ken het dat ik u kunst?. De eindvoorstelling van groep 8 werd gemaakt met theaterdocent Els van der Jagt en dansdocent Martine van Leengoed. Meer weten over Stel je voor of Ken het dat ik u kunst? Lees meer over educatie op het primair onderwijs.