Maas theater dans podium

Elias de Bruyne

Elias De Bruyne (1988) volgt momenteel de Mime Opleiding aan de Theaterschool in Amsterdam. Elias was eerder vooral actief in het Vlaamse theaterlandschap, bij o.a. TG Elektra en HETPALEIS. Verder speelde hij mee in de korte film Robyn. O (14) en in Boost, een jongerenprogramma waar hij het schermgezicht van is.

Zijn voorstelling Maria Geniaal, die Elias maakte met Gale Rama, was te zien op verschillende festivals waaronder De Parade, Fringe Festival en Progkunst (Oslo). Bij Zaal 3 / Theater aan het Spui was hij betrokken in de voorstelling Variety Show. Met zijn voorstelling Een zittende duif is ook, een duif, een duif, een duif speelde hij op Villanova Festival in De Studio in Antwerpen, waar hij dit jaar curator was. Met Loes Schaap maakte Elias de voorstelling Sta sta te staren uit mijn raam, die te zien is in januari in Theater aan het Spui.

Bij Maas was Elias eerder te zien in Alice in Wonderland. Elias bedacht het concept voor Alaska en speelde er ook in mee. Wegens ziekte is hij vervangen door Jurriën Remkes.