Maas theater dans podium

Els van der Jagt

Els van der Jagt is theatermaker/theaterdocent en begeleidt en coacht studenten van zowel ArtEZ, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Na haar studie op ArtEZ werkte Els als theatermaker van jeugd- en jongerenvoorstellingen bij onder andere Toneelgroep Amsterdam, De Paardenkathedraal, Toneelmakerij, Onafhankelijk Toneel en Theater Na de Dam. Els werkte zeven jaar lang bij Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland als docent en maker en was coördinator van het docententeam.

Bij het Onafhankelijk Toneel, waar Els twaalf jaar heeft gewerkt, was ze eindverantwoordelijk voor alles wat met educatie te maken had en maakte ze tien jaar lang de jongerenvoorstellingen samen met wijlen Ton Lutgerink. In 2012 heeft Els vanuit het OT-theater haar werkzaamheden als cultuurcoach, een samenwerking met Basisschool Müllerpier, voortgezet bij Maas. Ook geeft Els les bij Maas voor het CMK-programma Stel je voor en voorheen Bazen Verbazen.

In seizoen 2016–2017 maakte Els voor Het Nationale Theater een van de voorstellingen van het project ‘Eerst zien dan geloven’ – De synagoge.

Ga terug naar Educatie docententeam