Maas theater dans podium

FAQ

TICKETREGELING BEWAAR JE TICKET, GENIET LATER 
Afhandeling tickets bij geannuleerde voorstellingen in het Maaspodium i.v.m. het Corona-virus

Waarom de ticketregeling Bewaar je ticket, geniet later?
Met ‘Bewaar je ticket, geniet later’ hoopt de culturele sector dat alle kaartkopers hun favoriete podium of evenement later bezoeken. Dit helpt de economische impact die ontstaan door de maatregelen omtrent het coronavirus in de culturele sector op te vangen. Hierdoor kan er weer volop gewerkt worden aan nieuwe voorstellingen in de toekomst. Niet alleen de acteurs, dansers en podia worden hiermee geholpen, maar juist ook alle mensen achter de schermen die de evenementen mede mogelijk maken zoals decorbouwers, technici, leveranciers, creatieven en andere werknemers en zelfstandigen in de culturele sector.
Wil je meer weten over de achtergronden, kijk dan naar dit filmpje van de NOS of dit fragment van Radar.

Hoe werkt de ticketregeling?
Als een voorstelling is afgelast, krijg je je geld – inclusief service en/of reserveringskosten – terug in de vorm van een voucher, een digitaal tegoed. Bij het Maaspodium krijg je dat in de vorm van een tegoedbon. Als de voorstelling, is verzet, blijven de tickets die je eerder hebt gekocht gewoon geldig. Kan je niet op de vervangende datum dan kan je ook een tegoedbon aanvragen.

Hoe lang is mijn tegoedbon geldig?
Tickets voor voorstellingen die moeten worden verplaatst als gevolg van het coronavirus, blijven geldig voor het verplaatste evenement, mits de verplaatsing plaatsvindt binnen een termijn van 13 maanden na het oorspronkelijke evenement. Overschrijdt het Maaspodium deze 13 maanden en je hebt je tegoedbon niet kunnen gebruiken, dan krijg je je geld terug.
Tegoedbonnen voor afgelaste voorstellingen of tegoedbonnen die zijn aangevraagd omdat je niet op de vervangende datum kan, zijn geldig t/m 1 juli 2021.

Kan ik ook mijn geld direct terugkrijgen?
Als consument heb je het recht om je geld terug te vragen. Wanneer het geld wordt teruggestort is afhankelijk van of het een geannuleerd of een verplaatst evenement betreft. Indien het evenement verplaatst is, kan je geld teruggestort worden uiterlijk 1 maand na de nieuwe datum van het verplaatste evenement. Indien het evenement geannuleerd is, is deze termijn tot 3 maanden na de datum waarop het evenement zou plaatsvinden. Deze ticketregeling is echter niet voor niets opgezet: culturele instellingen kunnen omvallen als iedereen dat doet. Vandaar dat ook de overheid deze regeling steunt.

Kan ik een donatie doen?
Graag zelfs! Bij het Maaspodium kan dat op verschillende manieren. Je kunt er voor kiezen om Maassupporter te worden (á 25 euro), zelf een bedrag naar keuze overmaken naar het rekeningnummer van Maas NL84 TRIO 0338 4555 82 (o.v.v. donatie) of door geen gebruik te maken van je tickets en deze aan Maas te doneren.

Doen er naast het Maaspodium nog meer evenementen, theaters of festivals mee met de ticketregeling?
In principe kunnen alle Nederlandse theaters, concertzalen, organisatoren, poppodia, monumenten, musea en festivals van deze regeling gebruik maken.