fbpx

Maas theater dans podium

Frieda de Rhoter

Frieda de Rhoter is docerend theatermaker. Haar diploma behaalde ze in 2013 aan de Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Ze was nog heel jong en verlegen toen een klasgenootje een spreekbeurt hield over theater. “Ik was als betoverd en vroeg bij thuiskomst meteen of ik ook op theater mocht.”

Na haar afstuderen verhuisde ze naar Rotterdam waar ze aan de slag ging als theatermaker/docent en cultuurcoach voor o.a. SKVR, Jeugdtheaterhuis Z-H, Theater Rotterdam en Maas theater en dans. Naast lesgeven (primair en voortgezet onderwijs), regisseert ze amateurverenigingen (volwassenen) en speelt ze educatieve voorstellingen op scholen.

“Spelplezier is een voorwaarde, het uitgangspunt, de bron van alles wat ik doe en maak. Ik vind het zo mooi om te zien als spelers (soms voor het eerst) de ultieme vrijheid van het spelen ervaren! Leerlingen voelen zich veilig en gezien bij mij in de les. Ik zet ze graag in hun kracht op het podium.” In 2016 kocht ze samen met haar man Jaap een oud pand in Numansdorp (Hoeksche Waard). Samen bouwen ze hier aan hun droomhuis. Met als kers op de taart: een eigen theatertje in de grote schuur.

Ga terug naar Educatie docententeam