Maas theater dans podium

GEZOCHT: Jongeren die willen meedenken over de toekomst

GEZOCHT: Jongeren (12-22) die willen meedenken over de toekomst.

Tijdens de persconferentie van Mark Rutte op 19 mei riep de minister president jongeren op om hun stem te laten horen en om hun ideeën en gedachtes te delen over onze toekomst tijdens en na deze coronacrisis.

Vanuit Londen is het idee van de “coronavirus timecapsule’ overgewaaid naar Nederland. In deze tijd capsules documenteren we samen het leven en de gekke situatie waar jongeren nu in zitten. Internationaal Theater Amsterdam (ITA) en het Nationaal Toneel maken al een aantal weken filmpjes waarin verschillende actuele thema’s door jongeren worden ingevuld. Volgende week is de 9e week en komt het thema ‘When this is over’ aan bod. Dit thema en de uitspraak van Rutte vraagt om een grotere samenwerking. Daarom sluiten Maas en nog vele andere theaters en gezelschappen in Nederland zich aan om met deze 9e editie een groot statement neer te zetten: een manifest van hoop voor de toekomst door een grote groep jongeren door heel Nederland. En daar hoor JIJ dus ook bij!

Wat moet je doen?
Op maandag 1 juni van 14:00 tot 16:00 organiseren ITA en het Nationaal Toneel een zoombijeenkomst voor alle jongeren die mee willen doen. In deze bijeenkomst werken we met jullie in verschillende breakoutrooms aan het thema ‘When it’s over’. Hiervoor nemen we de zeven zonden als uitgangspunt en onderzoeken hoe die in deze tijd een rol spelen en op welke manier we na deze crisis verder willen met elkaar. Hiernaast krijg je een korte video-opdracht die je kunt maken op 2 en 3 juni. Deze video’s worden gebruikt in een montagevideo die in de week van 5 juni wordt gepost via social media.

Dus wil jij je stem laten horen over hoe onze wereld eruit zou moeten zien als dit alles voorbij is? Meld je aan vóór woensdag 27 mei 21:00 met e-mailadres en telefoonnummer door te mailen naar remco@maastd.nl.

Wil je de andere filmpjes uit de ‘Coronavirus Time Capsule’ zien, bekijk ze HIER op de website van ITA.

 

Foto: cottonbro van Pexels