Maas theater dans podium

Guilherme Miotto

Guilherme Miotto (Brazilë, 1979) woont sinds 1998 in Nederland. Hij studeerde aan dansacademies in Brazilë, Rusland, Duitsland en Nederland. Als professioneel danser werkte hij met onder andere Krisztina de Chatel, Emio Greco/PC en Bruno Listopad. Met Disorderly Conduct, die hij maakte in samenwerking met Kristel van Issum, maakte Guilherme zijn debuut als choreograaf. Guilherme choreografeerde voor onder meer Dansgroep Amsterdam, Edinburgh Fringe Festival, Galerie Roodkapje, Fricties Festival Hasselt en Korzo Producties. Hij gaf workshops bij onder andere Atelier de Paris en op OperaEstate Festival en Edinburgh Festival. In 2012 sloot hij zich aan bij Bodies Anonymous, waar hij werkte aan verschillende voorstellingen en talentontwikkelingsprojecten.

Guilhermes methode Instinctive Performance wordt sinds zeven jaar onderwezen aan de Fontys Dansacademie en aan de Toneelacademie Maastricht. Miotto is internationaal onderscheiden voor zijn werk en ontving de Grand Prix of Kontrapunkt, de Magnolia Award (Szczecin, Polen), de Best Film for Camera Rework Award van het Cinedans Film Festival en in februari 2015 de André Gingras Award. Miotto’s werk is niet conceptueel, maar substantieel. Hij is altijd op zoek naar fysieke uitdagingen en het effect daarvan op verschillende dansstijlen. Zijn choreografieën bevatten geen boodschap, maar tonen slechts verschillende ervaringen en processen, waar ieder individu op zijn eigen unieke manier mee omgaat.

Guilherme choreografeerde voor Dansgroep Amsterdam, Podium Bloos en diverse festivals over de hele wereld. Bij Maas presenteerde Guilherme in 2014 tijdens Voor de leeuwen#3 Gefallen, een coproductie met Korzo. In seizoen 2016/2017 maakte Guilherme Two Boys, een vervolg op Gefallen. Two Boys was onderdeel van de triple bill Loslopend wild XL.