fbpx

Maas theater dans podium

Hallo familie op NTF en Gavroche (Moskou)

Hallo familie is genomineerd voor de Gouden Krekel voor de meest indrukwekkende jeugdproductie 2019!

De familievoorstelling van regisseur Moniek Merkx ging op 21 december 2018 in première, de pers: “Uitbundig familiefeest” en “kleurrijk spektakel” Volkskrant ★★★★, “Wervelend, kleurrijk en muzikaal” Theaterkrant, “Merkx houdt een knappe balans tussen uitbundigheid en verstilling” Parool, “Een voorstelling die je in je hart meeneemt opdat je nooit vergeet om met kinderogen naar de wereld te kijken” MaandagDaandag. Nu is de voorstelling voor het laatst te zien in Nederland, op 7 en 8 september tijdens het Nederlands Theaterfestival (NTF jong) in Theater de Krakeling, Amsterdam. Op zondag 15 september wordt bekend gemaakt wie de Gouden Krekel 2019 wint. De Krekeljury over Hallo familie:

“In Hallo familie van Maas theater en dans van regisseur Moniek Merkx komen hele rijen feestgangers uit keukenkastjes en zijn je poppen ineens levensgroot. De kleurrijke voorstelling is een gloedvolle ode aan de grenzeloze fantasie van het kind, waarin iets soms ook onheilspellend kan zijn. Dat kind verbaast zich weliswaar nergens over, maar doorziet ook het spel dat volwassenen soms kunnen spelen. Een kleurrijk familiefeest rond een ontwapenend duo van kind en oma.”

Lees hier een artikel van de NRC over de genomineerden.

Eind september is Hallo familie ook nog te zien in Moskou, tijdens festival Gavroche. Op 28 en 29 september staat onze familie, inclusief twee nieuwe familieleden Ayrton Fraenk en Sue Ann Bel (die met haar moeder Henna Bel mag spelen) op het podium in Rusland. Россия вот и мы!