Maas theater dans podium

Moniek Merkx maakt Het Rebelse Brein

Rebelleren, risico nemen, experimenteren: dé manier om de wereld en vooral jezelf te ontdekken. Maar hoe groei je op in een stad die bruisend en verleidelijk, maar ook chaotisch en vol risico’s is? Hoe ga je op onderzoek uit in een wereld die een veelheid aan (ongeschreven) regels kent? Hoe blijf je insta worthy en wat is experimenteren in een tijd van #metoo?

Moniek Merkx (artistiek leider van Maas) maakt samen met Jelle Jolles (hoogleraar neuropsychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en leider van het Centrum Brein & Leren) het programma Het Rebelse Brein. Waarom doet de tiener wat hij doet, en wat kunnen we daarmee? Een ode aan de ontwikkeling van het tienerbrein. Saul Henry (Maasreporter, jongerenpanel Theater of the Now,  jongerencast Beauty en het beest, zie foto) leest een monoloog geschreven door Moniek. Het programma is onderdeel van Frascati Issues #REBEL, dat over jong zijn in Amsterdam gaat, en over het vinden van je eigen stem tegen alle verwachtingen in.

Frascati Issues #REBEL
Met Frascati Issues worden brandende maatschappelijke kwesties onder de loep genomen. Via voorstellingen, performances, debat en alles daar tussenin wordt een andere blik op de wereld van vandaag geboden. Onder de titel #REBEL gaat deze editie over jong zijn in 020. Van woensdag 16 t/m zaterdag 19 mei stelt Frascati het huis open voor opgroeiende Amsterdammers. In theatervoorstellingen, performances, muziekoptredens en discussies bezetten zij het podium om hun eigen, unieke zijn te onderzoeken.

Het Rebelse Brein – vr 18 mei 21:00, Frascati Amsterdam
Klik hier voor meer informatie en het complete programma.