Maas theater dans podium

Rotterdamse talenten en legendes bij Hiphopweekend in het Maaspodium

Van vrijdag 1 tot en met zondag 3 november is het Hiphopweekend in het Maaspodium. Laat je inspireren door de rijke hiphopcultuur met dans, theater en film. Op de openingsavond vrijdag 1 november is er een Meet-Up waarbij ieders mening over en visie op hiphop gehoord mag worden. Het hele weekend is er ook een DJ, ruimte om te freestylen, heerlijke vegan soulfood en natuurlijk hiphopvoorstellingen van Rotterdamse talenten en legendes als Lloydscompany en Giorgio Costa.

Meet-Up
Onder leiding van moderator Lisa Reinheimer worden tijdens de Meet-Up op vrijdag 1 november (17:00 uur) met een aantal gastsprekers waaronder Barbera Wolfensberger, DG Cultuur en Media (OCW), relevante, actuele hiphopthema’s besproken. Vragen als: “Wat betekent hiphop voor jou? Is breakdance kunst of topsport?” komen aan bod. En er wordt dieper ingegaan op de kansen voor hiphopculture en urban arts in de Nederlandse podiumkunsten. De Meet-Up is voor iedereen toegankelijk. Die dag is het ook Vegan Friday en kun je voor €5 genieten van een heerlijke, verse vegan maaltijd. Om zeker te zijn van een plek kan men zich voor de Meet-Up aanmelden en eventueel Vegan Friday >> aanmelden Meet-Up.

Hiphopvoorstellingen
Aansluitend aan de Meet-Up om 19:30 uur er is de dubbele voorstelling BLANCO preview van b-boy talenten Simon Bus en Shane Boers. Om 21:00 uur speelt de succesvolle breakdance performance B-BOY van Maas theater en dans die tevens op zaterdagavond om 20:30 uur te zien is. Speciaal voor 4-plussers is er op zaterdag 2 november om 11:00 uur de voorstelling Hip Hop Hoera The Remix, een speelse uitnodiging vanuit de aantrekking èn de sociale waarden van de hiphopcultuur. In de avond om 19:30 uur presenteert Rotterdams danstalent Giorgio Costa bekend van onder andere So You Think You Can Dance en The Ultimate Dance Battle zijn voorstelling ingesprekmetmezelf. Het Hiphopweekend wordt op zondag 3 november afgesloten met om 14:30 uur de voorstelling RESPECT van Lloydscompany, opgericht door Lloyd Marengo, Rotterdams danslegend als het gaat om hiphop dans. En om 16:00 uur From the streets to the seats van Fractal Dance Collective, een autobiografische documentaire en performance over de highs en lows van het performen op straat en de weg naar het theater.

Klik hier voor meer info over het Hiphopweekend en tickets.