Maas theater dans podium

Howard Komproe en Joris Lutz in het Maaspodium

Maaspodium programmeert Serious Comedy van Wat We Doen in het Maaspodium op 2 december

In deze periode van het jaar doen alle ouders het wel, een leugentje om bestwil tegenover hun kinderen. Hier komen soms de meest hilarische verhalen uit voort, vaak in de vorm van kleine persoonlijke verhaaltjes tot soms legenden en volksverhalen. Tijdens Serious Comedy (XL, zo 2 dec 15:00u) ontleden cabaretier Howard Komproe, presentator Joris Lutz, het publiek en wetenschappers deze verhalen en gaan ze samen een maatschappelijk probleem te lijf.

Kinderen iets anders voorschotelen dan de waarheid. Hoe werkt dat? Waarom doen we dat en wat zijn de effecten? We willen het niet alleen met de kinderen, maar ook graag met de ouders, hebben over liegen. Een wetenschapper neemt ons mee in de wondere wereld van leugens en hoe om te gaan met de waarheid binnen de opvoeding van onze kinderen. Verder wordt er ingegaan op het verschil tussen liegen en niet de waarheid spreken.

Howard Komproe
Howard Komproe, bekend van o.a. de LULverhalen en Padoem Patsss, is een comedian, presentator en acteur van Surinaamse afkomst. Via het dansballet en de toneelschool heeft hij uiteindelijk zijn weg naar het stand-up comedyleven gemaakt en maakt nu deel uit van de groep Comedytrain. Met zijn solovoorstellingen heeft hij seizoenenlang op de planken gestaan, maar ook met LULverhalen, verhalen van (on)bekende mannelijke grapjassen en tv-personalities, heeft hij successen geboekt.

Joris Lutz
Joris Lutz heeft al jaren ervaring met een tal van theatershows, zoals Oebele (met VOF de Kunst) en BakkerLutz, en staat inmiddels 9 jaar maandelijks in Theater Walhalla met zijn eigen kindertheaterprogramma. Ook is hij bekend van het inspreken van tekenfilms en tv-spotjes, zoals Bee movie en commercials van ANWB. Daarnaast heeft hij nog een gitarenprogramma, The Six String Sessions, waar hij samen met twee bekende gitaargasten een leuke avond organiseert.

Kinderopvang
Terwijl jij naar de voorstelling gaat is er voor kinderen van 4-12 jaar iets leuks te doen in de foyer.

Klik hier voor meer info & tickets.