Maas theater dans podium

Maas tournees en programmering Maaspodium tot 10 februari afgelast

Op woensdag 23 december 2020 zou familievoorstelling Ik ben er even niet (8-108) in première gaan in het Maaspodium, Rotterdam. De première en de tournee worden uitgesteld tot na 10 febrauri 2021. Ik ben er even niet is de laatste voorstelling die Merkx maakt als artistiek directeur bij Maas theater en dans. In januari 2021 neemt René Geerlings het stokje over. Moniek Merkx blijft aan Maas verbonden als maker, regisseur, schrijver en talentontwikkelaar. 

IK BEN ER EVEN NIET
Ik ben er even niet, gaat over de druk die jonge mensen kunnen voelen om te moeten voldoen, om steeds mooier, sterker en beter te zijn dan ze zich voelen. De voorstelling speelt zich af in de wachtkamer van het echte leven, de enige plek waar je gewoon de spelregels snapt. In een bonte mix van fysiek theater, dans en muziek brengt regisseur Moniek Merkx een ode aan de dromers en outsiders. We zouden de voorstelling 83 keer spelen van 16 december 2020 tot en met 8 maart 2021, extra vaak om zoveel mogelijk publiek te bereiken uitgaande van maximaal 30 bezoekers. We gaan er vanuit dat we vanaf 10 februari de tournee mogen starten en de voorstelling in première kunnen laten gaan.

AFGELASTINGEN
Naast Ik ben er even niet zijn ook de staartjes van de tournees van stuk (tot en met 19 december), Wijzer (tot en met 20 december) en Doe eens lief (tot en met 28 december) afgelast. Ook de gastprogrammering van het Maaspodium is afgelast.

MAAS TV EN MEER THEATER ON DEMAND 
Afgelopen voorjaar lanceerden we Maas TV tijdens de lockdown, een poging om alle mensen die thuis zaten te verblijden met een beetje theater. We zetten van maart tot en met mei 2020 ruim 30 geregistreerde Maasvoorstellingen elk zeven dagen online. Dat was een groot succes, er waren ruim 17.000 streams en dus meer kijkers omdat mensen vaak in groepjes keken, soms hele klassen tegelijk. Na de meivakantie stopten we met Maas TV en richtten we ons weer op fysiek bezoek in ons Maaspodium en op tournee. Vanaf woensdag 16 december is Maas TV weer terug. Voor €2,99 kunnen liefhebbers via maastd.nl/tv toegang krijgen tot de registraties van Gezocht: konijn (3+), Drie (4+), Juffenballet (6+) en Alleen op de wereld  (8+).