fbpx

Maas theater dans podium

EGG-tion Hero op IPAY festival in Philadelphia

Ons ei vertrekt binnenkort naar Philadelphia in Amerika. Daar is EGG-tion Hero (Eitje) op 17 januari te zien tijdens de IPAY (International Performing Arts for Youth) showcase 2019.

Onder de titel Never Grow Up!, een samenwerking tussen Dutch Performing Arts, het Nederlands consulaat-generaal in New York, Eye International, Nederlands Filmfonds, Cinekid, Nederlands Letterenfonds en DutchCulture, wordt Nederlandse jeugdfilm, -literatuur en -podiumkunsten een jaar lang gepromoot in de Verenigde Staten.  Met dit programma wordt de bekendheid en verspreiding van Nederlandse jeugdkunst gestimuleerd en uitwisseling en samenwerking met Amerikaanse programmeurs en organisaties bevorderd.

Never Grow Up! start met de deelname van acht Nederlandse theater- en dansgezelschappen aan de internationale conferentie voor jeugdpodiumkunsten: IPAY Showcase. De showcase vindt plaats van 15 tot en met 19 januari 2019 in Philadelphia. De gezelschappen presenteren daar hun jeugdvoorstelling aan een publiek van 500 Amerikaanse theaterprofessionals. Executive Director van IPAY Boomer Stacy: “Het is een eer voor IPAY om de Nederlandse voorstellingen te presenteren op Showcase 2019. De kunstenaars en hun werk zijn een kleine maar prikkelende afspiegeling van wat er in Nederland wordt gemaakt voor jong publiek. Hun aanwezigheid plant creatieve zaadjes in onze professionele gemeenschap. We kijken dan ook uit naar wat voortkomt uit dit jaar van vergrote aandacht voor de Nederlandse jeugdkunst.”