Maas theater dans podium

Jenny van Weezendonk

Jenny van Weezendonk is dansdocent en choreograaf. Zij is in 2001 afgestudeerd aan de Rotterdamse Dansacademie (Codarts) als docent modern- en jazzdans, met extra verdieping in de vakken compositie en pedagogiek voor het primair onderwijs.

Na een periode dansen en choreograferen voor commerciële shows, concerten en videoclips, is zij bij Jeugdtheatergroep Stout aan de slag gegaan. Bij dit gezelschap heeft zij de interactieve kindervoorstelling De taal van Mus gemaakt, die drie jaar langs theaters en basisscholen in Nederland heeft getoerd. Daar ontdekte zij haar liefde voor de basisschoolleeftijd.

Sinds 2006 verzorgt Jenny danslessen op verschillende balletscholen en centra voor kunst en cultuur, zoals de SKVR, het Koorenhuis en bij het UCK, waar zij de selectiegroep Jazz onder haar vleugels nam. Daarnaast geeft Jenny sinds 2006 meerdere dagen per week dansante vorming in het basisonderwijs. Sinds 2010 werkt Jenny bovendien voor Projects Unlimited, een organisatie die choreografieprojecten in het onderwijs verzorgt. Jenny richtte in 2014 dansschool Studio181 in Rotterdam op.

Jenny is voor Maas vakdocent bij Stel je voor.

Ga terug naar Educatie docententeam