Maas theater dans podium

Jimi Zoet

Jimi Zoet studeerde af in 2012 als performer aan de Toneelacademie in Maastricht. Al tijdens zijn studie begon een samenwerking met collega acteurs en performers die zou leiden tot de oprichting van het performancecollectief URLAND. Deze groep twintigers laat zich zowel inspireren door de cultuuruitingen van hun generatie als door de grote verhalen uit de wereldliteratuur. Ze introduceerden lasers, schuimmachines en gabbers in het theater en samplen hun eigen canon met de beat als motor.

Jimi Zoet ontwikkelde zich binnen het collectief als speler en als componist van soundtracks, die een brede muzikale achtergrond, van techno tot barok, combineren met een trefzeker en eigentijds theatraal en dramaturgisch inzicht. Met URLAND maakte hij voorstellingen als De Gabber Opera, Oktobertragödie, Kwartet, een Powerballad en de eerste twee delen van De Internet Trilogie, die te zien waren in theaters en festivals maar ook op poppodia als Down the Rabbithole en Lowlands. Jimi won met URLAND de Henriette Huxitingprijs voor excellent talent van de Toneelacademie en werd genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakersprijs in 2015. Ook maakte hij de soundscores voor Naomi Velissariou en Nineties Productions (2015). Sinds 2010 werkt hij als componist voor de voorstellingen van Davy Pieters. In 2015 maakte hij een veelgeprezen sounddesign voor Unisono van Abke Haring voor het Toneelhuis Antwerpen. In 2016 werkt Jimi Zoet samen met Theater Utrecht aan Re-enactment of the Now.

In 2017 maakte hij bij Maas theater en dans, samen met Nastaran Razawi Khorasan, de voorstelling Solo van Nas en Jim. Ook was hij verantwoordelijk voor de muziek van de performance Uniform.