Maas theater dans podium

Jongens waren we: Docu over Staal

Human maakte een documentaire over de Maasvoorstelling Staal (televisiepremière 2 december 2015 NPO2). Op 12 juli 2018 om 21:25 uur is de docu weer te zien op NPO2.

Interviews
Ter gelegenheid van deze televisiepremière heeft Human zowel de regisseur van de voorstelling als de regisseur van de documentaire geïnterviewd.
Klik hier voor het interview met Moniek Merkx, regisseur van Staal (voorstelling).
Klik hier voor het interview met Marjoleine Boonstra, regisseur van Jongens waren we (docu).

Dorien Folkers over Jongens waren we
“Met deze samenwerking kunnen we op een professionele manier doorwerken aan een voorstelling via een nieuw medium. We gebruiken op een nieuwe manier de thematiek van de voorstelling. Staal gaat over hoe jongens mannen worden. We maakten de voorstelling onder andere omdat het onderwijs aangaf dat er weinig inspiratiemateriaal is voor jongens. Door nu met nieuwe ogen, vanuit een nieuw medium, naar deze voorstelling te kijken, ontstaat er een nieuw kunstproduct. Het is dus geen registratie van een voorstelling. De film kan in elke klas vertoond worden en zet aan tot nieuwe educatieve projecten en opdrachten. Het zou mooi zijn als we dat vaker kunnen doen. Wat ons betreft is dit een pilot, het begin van een mooie samenwerking” aldus Dorien Folkers, dramaturg Maas theater en dans. Wilt u informatie over de documentaire Jongens waren we en het bijbehorende educatieprogramma, mail dan educatie@maastd.nl.

Uitzending gemist
Heb je de documentaire nog niet gezien? Kijk hem hier terug!