Maas theater dans podium

Jongerenpanel ontwikkelt online programma voor Theater of the Now

Op donderdag 23 april 2020 lanceert het Maaspodium een uitgebreid online programma over die andere voortdurende crisis: klimaatverandering. Op 23 april zou Firma Mes de voorstelling The Biggest Lawsuit On The Planet spelen in het Maaspodium in Rotterdam, met een voor- en naprogramma ontwikkeld door het jongerenpanel van Theater of the Now. Nu dit niet meer mogelijk is hebben de jongeren uit dit panel een online programma over klimaat en duurzaamheid ontwikkeld met film, interviews, thuischallenges, klimaatvriendelijke recepten en meer.

Vanaf donderdag 23 april 12:00 uur op www.maastd.nl/athome.

Klimaatverandering
Dat de huidige coronacrisis gevolgen blijkt te hebben voor het wereldwijde klimaat is niet te ontkennen. De CO2 uitstoot is afgenomen, in Venetië zijn voor het eerst sinds tijden de vissen in de grachten te zien en de lokale bevolking in India kan de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya weer bewonderen. Is deze coronacrisis een geschenk voor de aarde of gaan we na deze periode van quarantaine dubbel zo hard de aarde verbruiken?
Het Theater of the Now jongerenpanel is op onderzoek uitgegaan, heeft met verschillende organisaties waaronder de Nationale Jeugdraad over klimaatverandering en milieu gesproken en dit allemaal gebundeld in een eigen online programma met film, muziek, zang, interviews en meer.

Challenges en klimaatvriendelijke recepten
Ontdek wat voor soort milieuactivist er in jou schuilt of doe mee met de verschillende challenges: van het planten van een zaadje uit je groente-afval tot het verbruiken van zo min mogelijk energie of boodschappen doen zonder in plastic verpakte producten te kopen. Of ga als thuiskok aan de slag met klimaatvriendelijke recepten uit het online programma.

Theater of the Now
Het Maaspodium selecteert voor Theater of the Now voorstellingen van verschillende gezelschappen. Eén ding hebben ze gemeen: ze gaan over de wereld van nu. Over veel van deze thema’s is het laatste woord nog niet gezegd. Daarom worden de voorstelling gekaderd met een interactief randprogramma dat is samengesteld door het Theater of the Now jongerenpanel. Meer over Theater of Now: www.maastd.nl/now