Maas theater dans podium

José Montoya

José Montoya begon met jongerentheater tijdens zijn studie grafische vormgeving. Na jarenlang gespeeld te hebben in het professionele circuit, studeerde hij in 2010 af als docerend maker aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU).

Bij theatergroep Max. speelde José in Hoera een zoon, Hoera een dochter, Alleen op de wereld (2010), Staal en Echt waar. Verder speelde hij in voorstellingen van onder andere Bonte Hond, Likeminds, MC, Het Lab, Het Toneel Speelt en Theatergroep Siberia (Krijg nou Titus). Krijg nou Titus werd genomineerd voor de Gouden Krekel 2009/2010. Op televisie was José te zien in de tv-serie Het Schnitzelparadijs, in een documentaire over de voorstelling Staal (de Max.theaterhit uit 2011, die in 2015 bij Maas werd hernomen) en presenteerde hij bij VPRO’s Villa Achterwerk het programma Proefdier.

Bij Maas was José te zien in Alleen op de wereld, HB extra hard (theater in een justitiële inrichting) en Staal. In het kader van Loslopend wild maakte José zijn solo SlechterIK, die hij speelde op de zomerfestivals van 2015.

Meer over José Montoya vind je op zijn eigen website,