fbpx

Maas theater dans podium

Jurriën Remkes

Na zijn vooropleiding Theater bij De Noorderlingen studeerde Jurriën Remkes (1989, Groningen) aan de Mime Opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Tijdens zijn opleiding werkte Jurriën samen met onder andere René van ’t Hof, Marien Jongewaard en Karina Holla. Hij liep stage in de vechtvoorstelling When the Shit Hits the Fan (YoungGangsters) en in Staal (theatergroep Max.).

Jurriën was daarnaast te zien op de zomerfestivals in De man met de hamer (tg Wak) en met zijn afstudeervoorstelling Super Magnifique (Toneelgroep Oostpool, regie Marcus Azzini).  In 2014 speelde hij in De Avond (regie Marien Jongewaard) en in Buurman & Buurman XL (regie Rutger Remkes, Ria Marks). In 2016 speelde Jurriën bij het Amsterdamse Bostheater in Romeo en Julia (regie van Ingejan Lichthart Schenk). Ook speelde hij Jeffrey Dahmer in Kogelvis, een productie van Bellevue en Oostpool (regie Marcus Azinni). Op televisie is Jurriën te zien geweest in Van God Los (seizoen 2), Centraal Medisch Centrum (seizoen 2) en Spangas op zomervakantie. Ook zal hij te zien zijn in de film All You Need Is Love (2018).

Bij Maas was Jurriën eerder te zien in Alleen op de wereld, Alice in Wonderland, de reprise van Staal, de documentaire Jongens waren we over Staal en in Liefde. Ook maakte hij in seizoen 15/16 de voorstelling Vlieg! samen met Rosa van Leeuwen en ALASKA met Elias de Bruyne, Lisa Groothof en Gale Rama, beide onderdeel van Loslopend wild. In seizoen 17/18 was hij te zien als het beest in Beauty en het beest en in seizoen 18/19 zal hij te zien zijn in FEEST en Hallo familie en maakt hij bij Maas met Freek Nieuwdorp een voorstelling voor de Parade.