Maas theater dans podium

Jurriën Remkes

Na zijn vooropleiding Theater bij De Noorderlingen studeerde Jurriën Remkes (1989, Groningen) aan de Mime Opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Tijdens zijn opleiding werkte Jurriën samen met onder andere René van ’t Hof, Marien Jongewaard en Karina Holla. Hij liep stage in de vechtvoorstelling When the shit hits the fan (YoungGangsters) en in Staal (theatergroep Max.).

Jurriën was daarnaast te zien op de zomerfestivals in De man met de hamer (tg Wak) en met zijn afstudeervoorstelling Super Magnifique (Toneelgroep Oostpool, regie Marcus Azzini) en op televisie in Van God Los. In 2014 speelde hij in De Avond (regie Marien Jongewaard) en in Buurman & Buurman XL (regie Rutger Remkes, Ria Marks). In 2016 speelde Jurriën bij het Amsterdamse Bostheater in Romeo en Julia (regie van Ingejan Lichthart Schenk). Ook speelde hij Jeffrey Dahmer in Kogelvis, een productie van Bellevue en Oostpool (regie Marcus Azinni).

Bij Maas was Jurriën eerder te zien in Alleen op de wereld, Alice in Wonderland, de reprise van Staal en de documentaire Jongens waren we over Staal. Dit seizoen maakt hij samen met Rosa van Leeuwen de voorstelling Vlieg! en maakt hij samen met Elias de Bruyne, Lisa Groothof en Gale Rama de voorstelling voor ALASKA, beiden onderdeel van Loslopend wild. Ook is hij te zien in Liefde. In seizoen 2017/2018 speelt Jurriën in Beauty en het beest.