Maas theater dans podium

Kinderen maken theater over eten

In de voorjaarsvakantie werkte een groep van vijftien Rotterdamse kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud een week lang aan een eigen voorstelling over de toekomst van eten. Hoe zien onze eetgewoontes er uit over 50 jaar? Wat eet je dan en hoe? Professionele theatermakers van Maas theater en dans hielpen de kinderen om vorm te geven aan hun voorstelling met spel, dans, tekst, decor en kostuums. Op zaterdag 29 februari was de eindpresentatie in het Maaspodium, Rotterdam: De kleine wilde keuken (8+). De kleine wilde keuken is onderdeel van PROEF-lab. Met het PROEF-lab traject onderzoekt Maas theater en dans een jaar lang met jong Rotterdam de toekomst van het eten, als voortraject van zomervoorstelling De wilde keuken (augustus – september 2020).

Meemaakproject De kleine wilde keuken
In de voorjaarsvakantie werkte een groep van vijftien kinderen (8-12 jaar) onder begeleiding van professionals in een week naar een presentatie toe. Ze onderzochten deze dagen de toekomst van eten. Wat ligt er over 50 jaar op je bord? Hoe dek je dan je tafel? Zit je eigenlijk nog wel aan een tafel? Wat als in de toekomst alles groen is? In verschillende vormen zoekt de groep naar antwoorden op dit soort vragen. Ze speelden niet alleen, maar werkten ook met een choreograaf aan een dans, met een decorontwerper aan kleine maquettes, met een kostuumontwerper aan kostuums en met een schrijver aan een eigen tekst. Zo werkten ze toe naar een interdisciplinaire presentatie voor publiek om de week mee af te sluiten. Na afloop van de presentatie was er een kleine proeverij in de foyer (gratis), waarbij spelers en bezoekers met elkaar in gesprek gingen over eten. Ook deze verhalen zijn voor Maas een inspiratiebron voor de zomerproductie De wilde keuken.

Het PROEF-lab van De wilde keuken
Van 26 augustus tot en met 27 september 2020 speelt Maas theater en dans de voorstelling De wilde keuken. Deze voorstelling is exclusief te zien in het Maaspodium, Rotterdam. De wilde keuken is feelgood theater voor jongeren en jongvolwassenen over eten. Voordat regisseur Moniek Merkx deze voorstelling gaat maken, wordt in het PROEF-lab een seizoen lang onderzoek gedaan naar het eten van de toekomst en de toekomst van het eten. Dit vooronderzoek gebeurt in samenwerking met studenten van verschillende MBO-opleidingen, VO-leerlingen, kinderen, jongeren en vele andere gasten. Om tot een toekomstbestendig Rotterdam te komen, gelooft Maas dat je moet beginnen bij de mensen die het allemaal moeten gaan doen: jong Rotterdam.

Meer weten?
>> De kleine wilde keuken op zaterdag 29 februari
>> Meer informatie over het PROEF-lab van De wilde keuken

Bekijk hier de foto’s van de eindpresentatie van de Kleine Wilde Keuken (foto’s: Guido Bosua)