Maas theater dans podium

Kirsty Ndawo

Kirsty Ndawo (Durban, Zuid-Afrika) is danser. Ze danst van jongs af aan klassiek ballet en begon als zich als tiener ook te ontwikkelen in Afrikaanse moderne dans bij Phenduka Dance School en Flatfoot Dance Company 2005. In 2010 ging ze naar de UCT School of Dance in Cape Town, met een major in moderne dans en klassiek ballet.

Tijdens haar studie danste Kirsty onder andere in Qaphela Caesar van choreograaf Jay Pather (2010) en Okuya Phantsi Kwempumlo oftewel The Meal van choreograaf Mamela Nyamza (Grahamstown National Arts Festival, 2012). The Meal won de Standard Bank Ovation Award en werd in 2013 genomineerd voor de Kyknet Fiesta Award voor beste performance in dans en fysiek theater. Van 2013 t/m 2015 reisde Kirsty met deze voorstelling naar het Mozart Music Festival (Johannesburg), Infecting The City Festival (Kaapstad), Dance Umbrella (Johannesburg), Spring Festival (Cairo en Beirut) en Spotlight South Africa Festival (Toronto).

In 2014 begon Kirsty een eenjarige dans residentie bij Playhouse Company. Hier ontwikkelde zij zich verder in verschillende dansstijlen en was ze zoal te zien in From Then Till Now van Mark Hawkins (artistiek leider Moving Into Dance Mophatong) en Bhakti van Lliane Loots (artistiek leider Flatfoot Dance Company). In 2015 danste Kirsty in de neoklassieke balletvoorstelling A Spartacus of Africa van Veronica Paper en David Krugel en keerde zij terug naar Durban om mee te dansen in een coproductie van FlatFoot Dance Company en Deeply Rooted Dance Theatre uit Chicago. Ook in 2016 danste ze bij FlatFoot Dance Company en daarnaast was ze te zien bij Think Theatre Productions en Kickstart Theatre Production.

Bij Maas danst Kirsty in het voorjaar van 2017 in Rite of Spring.