Maas theater dans podium

Een kleine brief aan de grote stad krijgt Amsterdamse variant

In 2015 maakte Maas de voorstelling Een kleine brief aan de grote stad speciaal voor Rotterdamse scholen. De voorstelling en het gelijknamige prentenboek werden geschreven, vormgegeven en geregisseerde door Anne Fé de Boer en Sara Giampaolo. Met de kennis over de stad van de Toneelmakerij en Theater De Krakeling is er van de Rotterdamse voorstelling, in artistiek advies van Paul Knieriem – artistiek directeur van de Toneelmakerij – nu ook een Amsterdamse versie ontwikkeld. De eerste voorstellingen zijn al geboekt en zullen gespeeld worden door Anne Fé de Boer en Anna Keuning.

Een theaterbezoek is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend en in deze corona tijd nog lastiger te realiseren. Gelukkig komt daar vanaf april op basisscholen in Amsterdam verandering in. Net als eerder in Rotterdam wordt de voorstelling gecombineerd met een gelijknamig prentenboek. In hun eigen klaslokaal maken de leerlingen samen met een acteur kennis met theater en hun stad. De acteur vertelt over een duif die over Amsterdam vliegt en brengt zo de gehele stad de klas in. Ook krijgen alle kinderen een eigen exemplaar mee om thuis verder te lezen.

Het verhaal
Duif reist langs verschillende Amsterdamse plekken: EYE Filmmuseum, A’DAM Toren, Bijlmermeer, Noord/Zuidlijn, De ArenA, Artis, Westerpark met Theater De Krakeling, IJburg, Sloterplas, de Dam, Schipholtoren, de Toneelmakerij en school. Zo ontdekken de kinderen hun eigen stad en reizen ze samen naar plekken waar ze nog niet eerder kwamen.

Een kleine brief aan de grote stad speelt vanaf april op basisscholen in Amsterdam.