Maas theater dans podium

Lampje en Juffenballet genomineerd voor de Podiumkids Prijs 2020

Wat een mooie dag is het vandaag! Niet alleen gaan vanaf vandaag de theaters weer open, ook kondigt Podiumkids vandaag aan dat zowel Lampje als Juffenballet zijn genomineerd voor de Podiumkids Prijs 2020! Kinderen uit het hele land hebben dit theaterseizoen gestemd op hun favoriete voorstellingen. De vijf voorstellingen die het beste beoordeeld zijn, maken kans op deze publieksprijs.

Ondanks onderbroken tournees vanwege de corona-maatregelen, hebben er toch veel geweldige voorstellingen gespeeld dit seizoen én is er volop gestemd. De Podiumkids Prijs 2020 kan daarom gelukkig worden uitgereikt! Naast Lampje en Juffenballet zijn ook Zwijnenstal (Theater Sonnevanck in coproductie met de Nederlandse Reisopera), Back to Oz (Het Filiaal theatermakers) en Ruimtevlucht (Het Houten Huis in coproductie met Holland Opera) genomineerd. Welke van de genomineerde voorstellingen de winnaar wordt, bepaalt de Podiumkids kinderjury. De jury bestaat uit zeven kinderen tussen de 8 en 11 jaar. Zij hebben sinds oktober vorig jaar zoveel mogelijk deelnemende voorstellingen gezien en beoordeeld. De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt op het Nederlands Theater Festival in september.

Podiumkids
Podiumkids is een collectief van 24 professionele gezelschappen die theater-, muziek en/of dansvoorstellingen maken voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar. Gezamenlijk trekken ze op om jeugdtheater in Nederland te promoten. Op de website www.podiumkids.nl worden de voorstellingen onder de aandacht gebracht bij een breed publiek. Podiumkids is daarnaast organisator van de Podiumkids Prijs: dé publieksprijs voor theater- dans- en muziekvoorstellingen voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

www.podiumkids.nl