Maas theater dans podium

Lotte Rischen op Over het IJ Festival

Lotte Rischen speelt deze zomer met haar eigen voorstelling UNDERCOVER op het Over het IJ Festival in Amsterdam. De voorstudie van deze voorstelling deed zij onder de vleugels van Maas tijdens het residentieproject in 2017 in Linz, waar zij samen met acht andere makers uit Oostenrijk en België stukken maakte voor het jonge publiek van het Schäxpir Festival. UNDERCOVER is van 5 tot en met 14 juli 2019 te zien op Over het IJ Festival. 

UNDERCOVER
In UNDERCOVER onderzoekt Lotte Rischen hoe ver je kunt gaan in het verdwijnen in de wereld anno nu. Kunnen we daadwerkelijk undercover gaan? Ja, virtueel is het makkelijk. We verstoppen ons graag in onze telefoon en daar, op social media, nemen we elke identiteit aan die we maar willen. Maar hoe zit het in real life? Kunnen we echt onopvallend zijn, opgaan in de massa, kunnen we ons nog wel verstoppen?

Stop gewoon je telefoon eens weg als je in een wachtkamer zit, op het perron staat te wachten op de trein of in de tram zit. Kijk eens om je heen en geef je fantasie vrij spel over hoe je kunt verdwijnen…

UNDERCOVER is een voorstelling over het toelaten van verveling, het laten ontstaan van fantasie in een reeks van verdwijningen die steeds absurder lijken te worden. Een autobiografische, beeldende en fysieke voorstelling, die begint vanuit een saaie verveling en die fantasierijk, virtuoos en vol beelden eindigt.

Idee, concept, regie: Lotte Rischen / Spel: Jagoda Bobrowska, Lotte Rischen, Art Srisayam / Soundscape: Abdelhadi Baaddi / Coaching: Moniek Merkx / Powered by: Maas theater en dans

Lotte Rischen
Lotte speelde bij Maas in onder andere Gezocht: konijn, Voorjaarsoffer en Rite of Spring. Ook maakte ze bij Maas, samen met Anne Fé de Boer, de voorstellingen Wie niet weg is, is gezien en The Silent Twins, waarmee het duo op festivals in binnen- en buitenland te zien was.

Klik hier voor meer informatie over Over ‘t IJ.