Maas theater dans podium

Maas biedt Rotterdamse kinderen weer ruimte om te dromen

Het theaters zijn nog steeds gesloten en we zitten veel thuis. Kortom: we zijn er even niet. Ook de voorstelling Ik ben er even niet kreeg last van z’n eigen titel en de theater tournee werd geannuleerd. Gelukkig kon het educatieproject van Ik ben er even niet “wij zijn er even niet” wel doorgaan! Van 22 tot en met 26 februari 2021 gaan kunstenaars van Maas met twaalf kinderen uit Rotterdam op stap om hun dromen waar te maken, hen een ervaring te geven waarvan ze niet dachten dat het mogelijk was. Normaal gesproken biedt Maas een hele week verbeelding voor kinderen in de voorjaarsvakantie, met een bomvol theaterprogramma. We laten hen dan een wereld zien waarin alles mogelijk is. Nu dat niet kan dachten we: hoe kunnen we die kracht van de verbeelding uit het theater halen en aanbieden aan kinderen die het nu zo hard nodig hebben.

Wij zijn er even niet
De kunstenaars hebben met de twaalf kinderen gesproken en bij hen dromen opgehaald. Ieder kind vulde dat op zijn of haar eigen manier in.
Roshylo is groot fan van scheikundige experimenten en proefjes. In het Maaspodium zetten we voor hem een mini-lab op waarin hij aan de slag kan met verschillende proefjes en experimenten. Ook is Roshylo fan van radio station FunX, en dus mocht hij langskomen voor een live interview.
Taim komt uit Syrië, woont in Delfshaven en is nog nooit in een andere Nederlandse stad geweest. Hij wilde graag weten hoe zijn hoofdstad eruit ziet. Hij gaat een dagje naar Amsterdam.

(de rest van de kinderen en hun dromen vullen we later aan)

Theater dicht, verbeelding op straat
Remco Went over het project: “In een tijd als deze vinden we het extra belangrijk om in contact te blijven met onze doelgroep en hen iets te bieden. Met een project als dit kunnen we kinderen een onvergetelijke dag geven om de wereld van nu even te ‘vergeten’. Normaal kan zo’n escape bij onze voorstellingen en in ons podium. Nu alle podia dicht zijn, halen we de verbeelding uit het theater, gaan we ermee de straat op en proberen we hun dromen daar uit te laten komen.”

Foto: Lisette van Maanen