Maas theater dans podium

Maas in het buitenland

In mei en juni 2017 speelt Maas op verschillende internationale festivals en plekken. Zo staan we met Rite of Spring in Zuid Afrika, met De man die alles weet in Engeland, en met maar liefst drie producties in Oostenrijk: Liefde, Lief en Sechsplus. Daarnaast nemen we deel aan een internationaal samenwerkingsproject en spelen we in oktober in Duitsland 100% Selfmade.

Rite of Spring – Kaapstad
Van 18 tot en met 20 mei 2017 speelt Maas de voorstelling Rite of Spring in Kaapstad tijdens de 19e editie van Assitej, een wereldconferentie over jeugdtheater. Rite of Spring is een remake van Voorjaarsoffer met een deels Nederlandse, deels Afrikaanse cast. Vorig jaar werkte Moniek in Durban met vier danseressen van de Flatfood Dance Company aan Rite of Spring. Deze versie wordt nu afgemaakt en gepresenteerd op Assitej in Kaapstad en op Oerol, Terschelling (9-17 juni). In 2015 ging Voorjaarsoffer in première in Rotterdam, maakte een tournee door Nederland en speelde in 2015 en 2016 op festivals in onder andere Linz, Zürich en Stuttgart.

Moniek Merkx over Rite of Spring: “De voorstelling heeft een fysieke, open en emotionele vorm waarin veel ruimte is voor persoonlijke inbreng. Het uitgangspunt is om de professionele en persoonlijke ontmoeting tussen de performers opnieuw vorm te geven. We gebruiken de structuur, de dans en de muziek van de bestaande voorstelling maar veranderen een deel van het materiaal vanuit wat er in Kaapstad gaat ontstaan.” Het hoofdonderwerp blijft: hoe wordt je van meisje een vrouw? Merkx: “We zijn met name benieuwd naar de ontmoeting tussen de verschillende achtergronden van de performers. Welke verschillen en overeenkomsten zie je tussen de Nederlandse en de Zuid-Afrikaanse vrouwen? Zijn er speciale rituelen, tradities, gewoontes? Hoe verbinden we ons met elkaar?”

De man die alles weet – The Unicorn Theatre, Londen
Maas en Theater Artemis zijn uitgenodigd door The Unicorn Theatre in Londen voor een reeks De man die alles weet, of eigenlijk: The Man Who Knows It All. The Unicorn is hét theater voor jong publiek in het Verenigd Koninkrijk. Maas speelde er eerder Gezocht: konijn.

Liefde / Lief / internationale coproductie Sechsplus – Schäxpir Festival, Linz
Op het Schäxpir Festival in Linz speelt Maas niet alleen Liefde en Lief, maar ook de internationale coproductie Sechsplus (met HEPALEIS en het Schäxpir Festival). Negen jonge makers, drie uit elk land, maken samen een voorstelling voor zes-plus. Ze werkten in oktober 2016 en in maart 2017 een week in Rotterdam respectievelijk Antwerpen en werken in juni 2017 nog een week in Linz (Residencies).

Mind Your Step
Ook neemt Maas deel aan het internationale samenwerkingsproject Mind Your Step (gesubsidieerd door de EU) waarin twaalf urban dansers en drie regisseurs uit vier verschillende Europese landen samen een productie maken met een primaire artistieke focus op het emanciperen van de urban dance.

Agenda
Rite of Spring (XL) – Assitej, een wereldconferentie over jeugdtheater in Kaapstad (Zuid-Afrika) – 18-20 mei 2017
De man die alles weet  (4+) – The Unicorn Theatre in Londen – 31 mei-4 juni 2017
Liefde (8-108) – Schäxpir Festival in Linz (Oostenrijk) – 22-24 juni 2017
Lief (4+) – Schäxpir Festival in Linz (Oostenrijk) – 23 juni 2017
Sechsplus (6+) – Schäxpir Festival in Linz (Oostenrijk) – 30 juni-1 juli 2017
100% Selfmade – Tafelhalle, Nürnberg, Duitsland – 22 oktober 2017
Klik hier voor meer Maas Abroad