Maas theater dans podium

Veelgestelde vragen

Vanaf 26 augustus 2020 ontvangen we weer publiek in het Maaspodium. Van 26 augustus tot en met 26 september zijn dat 32 personen per keer bij De wilde keuken en vanaf oktober bij onze programmering hanteren we een aangepaste zaalcapaciteit waarbij de anderhalve meter regel gewaarborgd is, dus ook kleine groepen bezoekers. In ons uitgebreide protocol kun je lezen hoe wij omgaan met de regels van de Rijksoverheid en het RIVM, welke maatregelen we hebben getroffen en wat we van jou verwachten. Hieronder vind je een aantal veel gestelde vragen, misschien zit die van jou erbij.

Hoeveel kaarten kan ik bestellen?
Je kunt online kaarten bestellen voor de personen uit jouw huishouden of sociale eenheid, zoals een gezin, partners of huisgenoten. Wil je met iemand naar de voorstelling met wie je geen huishouden vormt, bestel dan losse kaartjes op je eigen naam.* Het online kopen van kaarten wordt aangeraden, door de verlaagde capaciteit zijn voorstellingen snel uitverkocht. Kaartkopers die online een ticket hebben gekocht ontvangen voor het bezoek aan ons podium heldere instructies via de mail. Bij niet uitverkochte voorstellingen is het ook mogelijk om tickets aan de kassa van het Maaspodium te kopen.

* voor De wilde keuken is het wel mogelijk om voor (een groep van) mensen uit andere huishoudens kaarten te kopen. Tijdens de maaltijd houden we ons aan de horecaregels en tijdens de voorstelling houdt elke bezoeker anderhalve meter afstand.

Noteert Maas gegevens om bij een corona-uitbraak bezoekers op de hoogte te kunnen brengen?
Jouw contactgegevens die bij ons bekend zijn in het ticketsysteem, kunnen we bij een corona-uitbraak gebruiken om jou (en jouw sociale eenheid) hiervan op de hoogte te stellen. Indien je kaarten aan de kassa koopt op de dag van de voorstelling, vragen we jou om je naam en telefoonnummer.

Waar zit ik in de theaterzaal en naast wie mag ik zitten?
Voor aanvang van de voorstelling krijg je een plekje in de zaal. Tussen alle plekken zit minstens 1,5 meter afstand. Bezoekers die samen een huishouden of sociale eenheid vormen, kunnen naast elkaar zitten in de zaal. Bezoek je de voorstelling met iemand van wie je afstand moet houden, en hebben jullie los van elkaar tickets geboekt, dan placeren we jullie met anderhalve meter afstand in de zaal.

Hoeveel mensen laten jullie toe in de zaal?
Bij XL-voorstellingen is de aangepaste coronacapaciteit van de blauwe zaal maximaal 51 en van de rode zaal maximaal 26 bezoekers. Bij familievoorstellingen is dat van de blauwe zaal maximaal 91 en van de rode zaal maximaal 57 bezoekers. Normaal gesproken passen er in de blauwe zaal 205 bezoekers en in de rode zaal 105 bezoekers.

De wilde keuken vormt een uitzondering, door de speciale publieksopstelling zijn er maximaal 32 bezoekers per voorstelling.

Waar zit ik in de foyer en naast wie mag ik zitten?
In de foyer (en bij mooi weer op het terras) staan de tafels per huishouden ruim uit elkaar. In de foyer en op het terras gelden de horecaregels en mogen ook twee mensen uit verschillende huishoudens aan één tafel zitten. In de theaterzaal mag dat niet. Voor kinderen tot en met 12 jaar gelden andere regels, zij hoeven niet op 1,5 meter met afstand van elkaar en tot anderen te zitten. Indien de maaltijd en de voorstelling tegelijkertijd plaatsvinden, dan gelden de horecaregels en mag je met iemand uit een ander huishouden aan één tafel zitten.

Hoe lang van tevoren is het Maaspodium geopend?
De deuren van ons podium staan een kwartier voor aanvang voor je open. Wij verzoeken je niet eerder te komen. Op je ticket en op onze site vind je de aanvangstijd van het programma. Heb je in het najaar (oktober t/m december 2020) een horeca-arrangement bijgeboekt dat plaatsvindt voorafgaand aan de voorstelling, zoals een ontbijtje of Vegan Friday, dan opent het Maaspodium een kwartier voor aanvang van het horeca-arrangement.

Ik kom met mijn kind(eren) naar de voorstelling. Kan ik tijdens de voorstelling naar de wc?
Het is fijn als bezoekers zoveel mogelijk thuis naar de wc gaan. Wij geven in de foyer ruim op tijd een seintje, zodat bezoekers voor aanvang van de voorstelling naar de wc kunnen gaan. In uiterste nood is het ook mogelijk om tijdens de voorstelling naar de wc te gaan.

Welke coronamaatregelen zijn er genomen?
We hebben verschillende maatregelen genomen voor publiek, artiesten en personeel:
– In de servicemail / bij binnenkomst wordt geïnformeerd of je last hebt van ziekteverschijnselen. Als je ziek bent, dan vragen we je om thuis te blijven / huiswaarts te keren.
– Er zijn aangepaste routes gecreëerd voor het betreden en verlaten van het Maaspodium, maar ook richting de wc en naar de ingang van de theaterzaal.
– Anderhalve meter afstand houden is goed mogelijk, we letten op het toegestane aantal personen in één ruimte.
– Desinfecterende handgel, zeeppompjes en papieren handdoekjes zijn ruim aanwezig.
– De ruimtes in ons podium worden regelmatig en ook tijdens jouw verblijf schoongemaakt.
– In de foyer kun je blijven zitten aan je tafel, je bestelling wordt opgenomen en gebracht. Je hoeft alleen van je plek voor de wc en voor het betreden van de zaal.
Kijk voor alle maatregelen in ons protocol.

Wat wordt er bij Maas verstaan onder gezondheidsklachten en ziek zijn?
Heb je verkoudheid- en griepklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius) of koorts (vanaf 38 graden), blijf dan thuis. Blijf ook thuis bij verkoudheidsklachten, koorts en/of benauwdheid van je huisgenoot.

Ik heb een kaartje gekocht, maar ik heb gezondheidsklachten of een huisgenoot met koorts. Wat moet ik doen?
Als je gezondheidsklachten hebt of ziek bent, of een huisgenoot heeft koorts, dan kan je dat laten weten via kassa@maastd.nl. Je kunt ook bellen naar 010-2002500. Dit nummer is bereikbaar onder kantoortijden (ma t/m vr 9:00-17:00 uur) of op de dag van de voorstelling vanaf 1 uur voor aanvang. Geef ons zo snel mogelijk (en ten minste 24 uur van te voren) door als je vanwege gezondheidsklachten of ziekte niet kunt komen, zodat we jouw tickets nog kunnen doorverkopen aan iemand op de wachtlijst.

Moet ik een mondkapje dragen?
Je hoeft in het Maaspodium geen mondkapje te dragen, maar het mag wel. Ook kun je bij ons herbruikbare mondkapjes aanschaffen.

Kan ik na de voorstelling in de foyer blijven om na te praten en nog iets te drinken?
Het is in veel gevallen mogelijk om na de voorstelling nog na te praten met een drankje. Dit kan aan een door ons toegewezen tafeltje. Alleen als er op dezelfde dag nog een andere voorstelling in het Maaspodium plaatsvindt, zal het niet mogelijk zijn om na de voorstelling nog iets te drinken. De gastheer/gastvrouw van de dag zal dit voorafgaand aan de voorstelling ook aangeven in het welkomstpraatje.

Hoe zit het in Maaspodium met de ventilatie / luchtverversing?
Wanneer is de luchtverversing goed? Volgens het Bouwbesluit (Rijksoverheid) voert een goed functionerend ventilatiesysteem verse lucht naar binnen en voert verontreinigde binnenlucht af. In de publieksruimtes (foyer en theaterzalen) van het Maaspodium is dit het geval en heeft de luchtverversing geen nadelige invloed op jouw gezondheid. Lees meer op de website van de Rijksoverheid.