Maas theater dans podium

Veelgestelde vragen

Van 5 juni tot en met 12 juli 2020 ontvangen we elke vrijdag en elke zondag dertig personen in het Maaspodium. In ons uitgebreide protocol kun je lezen hoe wij omgaan met de regels van de Rijksoverheid en het RIVM, welke maatregelen we hebben getroffen en wat we van jou verwachten. Hieronder vind je een aantal veel gestelde vragen, misschien zit die van jou erbij.

Hoeveel kaarten kan ik bestellen?
Je kunt het aantal kaarten online bestellen voor de personen uit jouw huishouden of sociale eenheid, zoals een gezin, partners of huisgenoten. Je kunt bijvoorbeeld vijf kaarten voor een gezin kopen of drie kaarten voor jou en twee huisgenoten. Wil je met iemand naar de voorstelling met wie je geen huishouden vormt, bestel dan losse kaartjes op je eigen naam. Kaarten kopen aan de zaal is niet mogelijk, je kunt alleen online kaarten kopen. Kaartkopers ontvangen voor het bezoek aan ons podium heldere instructies via de mail.

Waar zit ik in de theaterzaal en naast wie mag ik zitten?
Voor aanvang van de voorstelling krijg je een plekje in de zaal. Tussen alle plekken zit minstens 1,5 meter afstand, ook als je de zaal tijdens de voorstelling onverhoopt moet verlaten. Bezoekers die samen een huishouden of sociale eenheid vormen, kunnen naast elkaar zitten in de zaal. Bezoek je de voorstelling met iemand van wie je afstand moet houden, dan placeren we jullie met anderhalve meter afstand in de zaal.

Waar zit ik in de foyer en naast wie mag ik zitten?
In de foyer (en bij mooi weer op het terras) staan de tafels per huishouden ruim uit elkaar en/of zijn van elkaar afgeschermd met schotten. In de foyer en op het terras gelden de horecaregels en mogen ook maximaal twee mensen uit verschillende huishoudens aan één tafel zitten. In de theaterzaal mag dat niet.
Indien de maaltijd en de voorstelling tegelijkertijd plaatsvinden, dan gelden de horecaregels en mag je met iemand uit een ander huishouden aan één tafel zitten (maximaal twee personen per tafel).

Hoe lang van tevoren is het Maaspodium geopend?
De deuren van ons podium staan een kwartier voor aanvang voor je open. Op je ticket en op onze site vind je de aanvangstijd van het programma (maaltijd + voorstelling).

Ik kom met mijn kind(eren) naar de voorstelling. Kan ik tijdens de voorstelling naar de wc?
Het is fijn als bezoekers zoveel mogelijk thuis naar de wc gaan. Wij geven in de foyer ruim op tijd een seintje, zodat bezoekers voor aanvang van de voorstelling naar de wc kunnen gaan. In uiterste nood is het ook mogelijk om tijdens de voorstelling naar de wc te gaan, de zaal kan dan worden verlaten met anderhalve meter afstand tot de andere bezoekers.

Welke coronamaatregelen zijn er genomen?
We hebben verschillende maatregelen genomen voor publiek, artiesten en personeel:

– Bij de ingang wordt geïnformeerd of je last hebt van ziekteverschijnselen. Als je ziek bent, dan vragen we je om thuis te blijven.
– Er zijn aangepaste routes gecreëerd voor het betreden en verlaten van het Maaspodium, maar ook richting de wc en naar de ingang van de theaterzaal.
– Anderhalve meter afstand houden is goed mogelijk, we letten op het toegestane aantal personen in één ruimte.
– Desinfecterende handgel, zeeppompjes en papieren handdoekjes zijn ruim aanwezig.
– De ruimtes in ons podium worden regelmatig en ook tijdens jouw verblijf schoongemaakt.
– In de foyer kun je blijven zitten aan je tafel, je bestelling wordt opgenomen en gebracht. Je hoeft alleen van je plek voor de wc en voor het betreden van de zaal.

Kijk voor alle maatregelen in ons protocol.

Wat wordt er bij Maas verstaan onder gezondheidsklachten en ziek zijn?
Heb je verkoudheid- en griepklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius) of koorts (vanaf 38 graden), blijf dan thuis. Blijf ook thuis bij verkoudheidsklachten, koorts en/of benauwdheid van je huisgenoot.

Ik heb een kaartje gekocht, maar ik heb gezondheidsklachten of een huisgenoot met koorts. Wat moet ik doen?
Als je gezondheidsklachten hebt of ziek bent, of een huisgenoot heeft koorts, dan kan je dat laten weten via kassa@maastd.nl. Je kunt ook bellen naar 010-2002500. Dit nummer is bereikbaar onder kantoortijden (ma t/m vr 9:00-17:00 uur) of op de dag van de voorstelling vanaf 2 uur voor aanvang . Geef ons zo snel mogelijk (en ten minste 24 uur van te voren) door als je vanwege gezondheidsklachten of ziekte niet kunt komen, zodat we jouw tickets nog kunnen doorverkopen aan iemand op de wachtlijst.

Moet ik een mondkapje dragen?
Je hoeft in het Maaspodium geen mondkapje te dragen, maar het mag wel. Ook kun je bij ons herbruikbare mondkapjes aanschaffen.

Kan ik na de voorstelling in de foyer blijven om na te praten en nog iets te drinken?
Het is mogelijk om na de voorstelling nog na te praten met een drankje. Dit kan alleen aan een door ons toegewezen tafeltje.