Maas theater dans podium

Veelgestelde vragen

– update 25 juni 2021 –

Hieronder vind je een aantal veel gestelde vragen, misschien zit die van jou erbij. In ons uitgebreide protocol kun je lezen hoe wij omgaan met de regels van de Rijksoverheid en het RIVM, welke maatregelen we hebben getroffen en wat we van jou verwachten.

Hoe kan ik theatertickets kopen?
Theatertickets kunnen alleen online gekocht worden via deze website. Door de verlaagde capaciteit zijn voorstellingen snel uitverkocht. Kaartkopers die online een ticket hebben gekocht, ontvangen voor het bezoek aan ons podium heldere instructies via de mail.

Moet ik vooraf gestest worden (testen voor toegang)?
Nee, je hoeft niet vooraf getest te worden. Er zijn theaters die voor toegangstesten kiezen, zodat ze meer mensen kunnen toelaten. Maas heeft ervoor gekozen om de anderhalve meter-maatregel aan te houden zonder testen.

Waarom moet ik mijn contactgegevens achterlaten?
Jouw contactgegevens die bij ons bekend zijn in het ticketsysteem, kunnen we bij een corona-uitbraak gebruiken om jou (en jouw sociale eenheid) op de hoogte te stellen. We gaan er vanuit als je een ticket koopt dat je toestemming geeft om jouw naam, telefoonnummer en emailadres te delen met de GGD voor eventueel bron- en contactonderzoek. De gegevens worden alleen gedeeld met de GGD indien dat echt noodzakelijk is. De GGD vernietigt deze gegevens na 14 dagen.

Hoeveel kaarten kan ik bestellen?
Je kunt online kaarten bestellen voor de personen uit jouw huishouden of sociale eenheid, zoals een gezin, partners of huisgenoten. Een reservering is voor maximaal 4 personen, met uitzondering van kinderen tot en met 12 jaar en personen van eenzelfde huishouden. Wil je met iemand naar de voorstelling met wie je geen huishouden vormt, bestel dan losse kaartjes op je eigen naam.

Waar zit ik in de theaterzaal en naast wie mag ik zitten?
We werken met een geplaceerde zaal. Voor de blauwe zaal betekent dat dat ons ticketingsysteem zo is ingericht dat het automatisch voldoende ruimte overlaat om veilig plaats te nemen in de zaal (minstens 1,5 meter vanaf andere bezoekers). Op je tickets staan je rij- en stoelnummers, deze kun je niet zelf kiezen. Als je voor een huishouden reserveert, dan zit je in 90% van de gevallen als huishouden bij elkaar. Bezoek je de voorstelling met iemand van wie je afstand moet houden, en hebben jullie los van elkaar tickets geboekt, dan placeren we jullie met anderhalve meter afstand in de zaal.
Voor de rode zaal placeren onze medewerkers zelf en zorgen voor anderhalve meter afstand tussen sociale eenheden / huishoudens.
Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen anderhalve meter afstand tot elkaar en anderen te houden.

Waar zit/sta ik in de foyer en kan ik iets bestellen?
In de foyer en op het terras staan de tafels ruim uit elkaar. De bar is geopend voor drankjes. Aan een tafeltje mogen vier mensen uit verschillende huishoudens zitten (en ja, dit is anders in de theaterzaal), aan die tafel geldt de 1,5 meter regel niet, maar wel ten opzichte van de andere tafels.

Moet ik een mondkapje dragen?
Nee! Met ingang van 26 juni 2021 hoeft er geen mondkapje gedragen te worden.

Hoe lang van tevoren is het Maaspodium geopend?
De deuren van ons podium staan een uur voor aanvang voor je open. Op je ticket en op onze site vind je de aanvangstijd van het programma.

Ik kom met mijn kind(eren) naar de voorstelling. Kan ik tijdens de voorstelling naar de wc?
Het is fijn als bezoekers zoveel mogelijk thuis naar de wc gaan. Wij geven in de foyer ruim op tijd een seintje, zodat bezoekers voor aanvang van de voorstelling naar de wc kunnen gaan. In uiterste nood is het ook mogelijk om tijdens de voorstelling naar de wc te gaan.

Welke coronamaatregelen zijn er genomen?
We hebben verschillende maatregelen genomen voor publiek, artiesten en personeel:
– In de servicemail / bij binnenkomst wordt geïnformeerd of je last hebt van ziekteverschijnselen. Als je ziek bent, dan vragen we je om thuis te blijven / huiswaarts te keren.
– Er zijn aangepaste routes gecreëerd voor het betreden en verlaten van het Maaspodium, maar ook richting de wc en naar de ingang van de theaterzaal.
– Anderhalve meter afstand houden is goed mogelijk, we letten op het toegestane aantal personen in één ruimte.
– Desinfecterende handgel, zeeppompjes en papieren handdoekjes zijn ruim aanwezig.
– De ruimtes in ons podium worden regelmatig en ook tijdens jouw verblijf schoongemaakt.
Kijk voor alle maatregelen in ons protocol.

Wat wordt er bij Maas verstaan onder gezondheidsklachten en ziek zijn?
Heb je verkoudheid- en griepklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius) of koorts (vanaf 38 graden), blijf dan thuis. Blijf ook thuis bij verkoudheidsklachten, koorts en/of benauwdheid van je huisgenoot.

Ik heb een kaartje gekocht, maar ik heb gezondheidsklachten of een huisgenoot met koorts. Wat moet ik doen?
Als je gezondheidsklachten hebt of ziek bent, of een huisgenoot heeft koorts, dan kan je dat laten weten via kassa@maastd.nl. Je kunt ook bellen naar 010-2002500. Dit nummer is bereikbaar onder kantoortijden (ma t/m vr 9:00-17:00 uur) of op de dag van de voorstelling vanaf 1 uur voor aanvang. Geef ons zo snel mogelijk (en ten minste 24 uur van te voren) door als je vanwege gezondheidsklachten of ziekte niet kunt komen, zodat we jouw tickets nog kunnen doorverkopen aan iemand op de wachtlijst.

Hoe zit het in Maaspodium met de ventilatie / luchtverversing?
Volgens het Bouwbesluit (Rijksoverheid) voert een goed functionerend ventilatiesysteem verse lucht naar binnen en voert verontreinigde binnenlucht af. In de publieksruimtes (foyer en theaterzalen) van het Maaspodium is dit het geval en heeft de luchtverversing geen nadelige invloed op jouw gezondheid. Lees meer op de website van de Rijksoverheid.