Maas theater dans podium

Veelgestelde vragen

– update 6 april 2021 –

Testpilots

Het Maaspodium, Rotterdam is een van de 43 locaties voor de testpilot van het ministerie van OCW: Testen voor toegang. Dat houdt in dat we op 19 tot en met 21 april 2021 onze deuren voor je mogen openen, mits je negatief getest bent. Kinderen tot 12 jaar hoeven niet getest te worden.

Hoe gaat dit in zijn werk?
Dat is best makkelijk:

1. Koop een theaterticket
Via de website van Maas koop je een kaartje voor een (of meer) van deze voorstellingen: stuk op 19 april (uitverkocht), Sorry op 20 april (uitverkocht) of Doe eens lief op 21 april 2021. Tickets kosten €10 voor volwassenen en €5 voor kinderen.

2. Laat je (gratis) testen
Om deze voorstellingen te bezoeken, moet je je binnen 40 uur voor aanvang laten testen (behalve kinderen tot 13 jaar). Ga naar www.testenvoortoegang.nl om een afspraak in te plannen. Na deze gratis test ontvang je binnen een uur je testuitslag en, als je uitslag negatief is, je testbewijs.

3. Bezoek de voorstelling
Neem je testbewijs (in de CoronaCheck-app of een printje) en je theaterticket mee naar het Maaspodium. Wij scannen deze bij de ingang. Uiteraard nemen we bij het Maaspodium alle maatregelen om jouw bezoek veilig te laten verlopen. En trouwens, de bar is ook open. Veel plezier!

Veelgestelde vragen over het testen

Hieronder vind je een aantal antwoorden op vragen over het testen. Heb je nog meer vragen over Testen voor toegang, klik dan hier.

Waar en wanneer kan ik me laten testen?
Om deze voorstellingen te bezoeken, moet je je binnen 40 uur voor aanvang laten testen (behalve kinderen tot 13 jaar). Je kunt je laten testen bij een van de aangesloten testaanbieders. Ga naar www.testenvoortoegang.nl om een afspraak in te plannen. Dat kan vanaf 14 dagen voor aanvang van de door jou gekozen voorstelling. Je kunt niet langskomen zonder afspraak.

Hoe krijg ik een geldig testbewijs?
Na deze gratis test ontvang je binnen een uur je testuitslag. In de e-mail met je negatieve testuitslag ontvang je een unieke code. In de CoronaCheck-app zet je deze code om in een digitaal testbewijs. Heb je geen smartphone, dan ontvang je een geprinte testuitslag.

Kan ik ook met een negatieve PCR-test of een sneltest van de drogist naar binnen?
Nee. Alleen testresultaten die ingepland zijn via Testen voor Toegang worden geaccepteerd om onze voorstellingen te bezoeken.

Wat kost het testen?
Omdat het een pilot is van de overheid, worden de testen betaald door de Rijksoverheid.

Moeten kinderen ook getest worden?
Kinderen tot 13 jaar hoeven niet getest te worden. De begeleiders van de kinderen wel.

Wat moet ik meenemen naar de voorstelling?
Neem een geldig testbewijs (negatieve testuitslag) en je toegangskaartje mee. Het personeel van het Maaspodium scant de testbewijzen en de toegangskaartjes.

Veelgestelde vragen over het bezoeken van het Maaspodium

Hieronder vind je een aantal veel gestelde vragen, misschien zit die van jou erbij. In ons uitgebreide protocol kun je lezen hoe wij omgaan met de regels van de Rijksoverheid en het RIVM, welke maatregelen we hebben getroffen en wat we van jou verwachten.

Hoe kan ik theatertickets kopen?
Theatertickets kunnen alleen online gekocht worden via deze website. Door de verlaagde capaciteit zijn voorstellingen snel uitverkocht. Kaartkopers die online een ticket hebben gekocht, ontvangen voor het bezoek aan ons podium heldere instructies via de mail.

Waarom moet ik mijn contactgegevens achterlaten?
Jouw contactgegevens die bij ons bekend zijn in het ticketsysteem, kunnen we bij een corona-uitbraak gebruiken om jou (en jouw sociale eenheid) op de hoogte te stellen.

Hoeveel kaarten kan ik bestellen?
Je kunt online kaarten bestellen voor de personen uit jouw huishouden of sociale eenheid, zoals een gezin, partners of huisgenoten. Voor gezinnen met kinderen tot 13 jaar zit daar geen maximum aan. Voor gezinnen / groepen vanaf 13 jaar kun je maximaal vier tickets kopen per sociale eenheid. Wil je met iemand naar de voorstelling met wie je geen huishouden vormt, bestel dan losse kaartjes op je eigen naam.

Waar zit ik in de theaterzaal en naast wie mag ik zitten?
We werken met een geplaceerde zaal, dat betekent dat ons ticketingsysteem zo is ingericht dat het automatisch voldoende ruimte overlaat om veilig plaats te nemen in de zaal (minstens 1,5 meter vanaf andere bezoekers). Op je tickets staan je rij- en stoelnummers, deze kun je niet zelf kiezen. Als je voor een huishouden reserveert, dan zit je in 90% van de gevallen als huishouden bij elkaar. Bezoek je de voorstelling met iemand van wie je afstand moet houden, en hebben jullie los van elkaar tickets geboekt, dan placeren we jullie met anderhalve meter afstand in de zaal.

Hoeveel mensen laten jullie toe in de zaal?
We laten tussen de 30 tot 60 personen toe in de zaal, dit hangt af van het aantal huishoudens die op 1,5 meter van elkaar af zitten.

Waar zit/sta ik in de foyer en kan ik iets bestellen?
In de foyer staan de (sta)tafels per huishouden ruim uit elkaar. De bar is geopend voor drankjes.

Moet ik een mondkapje dragen?
Met ingang van 1 december 2020 is het dragen van een mondkapje verplicht. Het mondkapje mag af zodra je aan een (sta)tafel zit/staat in de foyer of op de tribune in de theaterzaal. Ons personeel draagt ook mondkapjes. Kinderen tot 13 jaar hoeven geen mondkapje te dragen.

Je kunt in Maaspodium herbruikbare mondkapjes aanschaffen voor €7,50 en €10 per stuk. Ook verkopen we papieren mondkapjes voor €0,50 per stuk.

Hoe lang van tevoren is het Maaspodium geopend?
De deuren van ons podium staan een uur voor aanvang voor je open. Op je ticket en op onze site vind je de aanvangstijd van het programma.

Tot hoe laat is het Maaspodium geopend?
Het Maaspodium is tot 21:30 uur geopend. Je houdt als bezoeker zelf de avondklok in de gaten.

Ik kom met mijn kind(eren) naar de voorstelling. Kan ik tijdens de voorstelling naar de wc?
Het is fijn als bezoekers zoveel mogelijk thuis naar de wc gaan. Wij geven in de foyer ruim op tijd een seintje, zodat bezoekers voor aanvang van de voorstelling naar de wc kunnen gaan. In uiterste nood is het ook mogelijk om tijdens de voorstelling naar de wc te gaan.

Welke coronamaatregelen zijn er genomen?
We hebben verschillende maatregelen genomen voor publiek, artiesten en personeel:
– In de servicemail / bij binnenkomst wordt geïnformeerd of je last hebt van ziekteverschijnselen. Als je ziek bent, dan vragen we je om thuis te blijven / huiswaarts te keren.
– Er zijn aangepaste routes gecreëerd voor het betreden en verlaten van het Maaspodium, maar ook richting de wc en naar de ingang van de theaterzaal.
– Anderhalve meter afstand houden is goed mogelijk, we letten op het toegestane aantal personen in één ruimte.
– Desinfecterende handgel, zeeppompjes en papieren handdoekjes zijn ruim aanwezig.
– De ruimtes in ons podium worden regelmatig en ook tijdens jouw verblijf schoongemaakt.
Kijk voor alle maatregelen in ons protocol.

Wat wordt er bij Maas verstaan onder gezondheidsklachten en ziek zijn?
Heb je verkoudheid- en griepklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius) of koorts (vanaf 38 graden), blijf dan thuis. Blijf ook thuis bij verkoudheidsklachten, koorts en/of benauwdheid van je huisgenoot.

Ik heb een kaartje gekocht, maar ik heb gezondheidsklachten of een huisgenoot met koorts. Wat moet ik doen?
Als je gezondheidsklachten hebt of ziek bent, of een huisgenoot heeft koorts, dan kan je dat laten weten via kassa@maastd.nl. Je kunt ook bellen naar 010-2002500. Dit nummer is bereikbaar onder kantoortijden (ma t/m vr 9:00-17:00 uur) of op de dag van de voorstelling vanaf 1 uur voor aanvang. Geef ons zo snel mogelijk (en ten minste 24 uur van te voren) door als je vanwege gezondheidsklachten of ziekte niet kunt komen, zodat we jouw tickets nog kunnen doorverkopen aan iemand op de wachtlijst.

Hoe zit het in Maaspodium met de ventilatie / luchtverversing?
Volgens het Bouwbesluit (Rijksoverheid) voert een goed functionerend ventilatiesysteem verse lucht naar binnen en voert verontreinigde binnenlucht af. In de publieksruimtes (foyer en theaterzalen) van het Maaspodium is dit het geval en heeft de luchtverversing geen nadelige invloed op jouw gezondheid. Lees meer op de website van de Rijksoverheid.