Maas theater dans podium

Veelgestelde vragen

– update 24 februari 2021 –
Tijdens de persconferentie van minister-president Rutte en minister De Jonge op dinsdag 23 februari 2021 is duidelijk geworden dat de theaters t/m 15 maart 2021 de deuren gesloten moet houden. Dit betekent dat alle voorstellingen in het Maaspodium en de Maasvoorstellingen op tournee t/m die datum geannuleerd zijn. Kaartkopers van het Maaspodium ontvangen zo snel mogelijk bericht over de verdere afhandeling van de gekochte kaarten.

Als we weer open mogen
Hieronder vind je een aantal veel gestelde vragen, misschien zit die van jou erbij. Of bekijk de filmpjes. In ons uitgebreide protocol kun je lezen hoe wij omgaan met de regels van de Rijksoverheid en het RIVM, welke maatregelen we hebben getroffen en wat we van jou verwachten.

Hoe kan ik kaarten kopen?
Het online kopen van kaarten wordt aangeraden, door de verlaagde capaciteit zijn voorstellingen snel uitverkocht. Kaartkopers die online een ticket hebben gekocht, ontvangen voor het bezoek aan ons podium heldere instructies via de mail. Bij niet uitverkochte voorstellingen is het ook mogelijk om tickets aan de kassa van het Maaspodium te kopen.
Jouw contactgegevens die bij ons bekend zijn in het ticketsysteem, kunnen we bij een corona-uitbraak gebruiken om jou (en jouw sociale eenheid) op de hoogte te stellen. Indien je kaarten aan de kassa koopt op de dag van de voorstelling, vragen we jou om je naam en telefoonnummer.

Hoeveel kaarten kan ik bestellen?
Je kunt online kaarten bestellen voor de personen uit jouw huishouden of sociale eenheid, zoals een gezin, partners of huisgenoten. Voor gezinnen met kinderen tot 13 jaar zit daar geen maximum aan.  Voor gezinnen / groepen vanaf 13 jaar kun je maximaal vier tickets kopen per sociale eenheid.

Wil je met iemand naar de voorstelling met wie je geen huishouden vormt, bestel dan losse kaartjes op je eigen naam.

Waar zit ik in de theaterzaal en naast wie mag ik zitten?
Voor aanvang van de voorstelling krijg je een plekje in de zaal. Tussen alle plekken zit minstens 1,5 meter afstand. Bezoekers die samen een huishouden of sociale eenheid vormen, kunnen naast elkaar zitten in de zaal. Bezoek je de voorstelling met iemand van wie je afstand moet houden, en hebben jullie los van elkaar tickets geboekt, dan placeren we jullie met anderhalve meter afstand in de zaal.

Hoeveel mensen laten jullie toe in de zaal?
We laten 30 personen toe in de zaal. In de kleine zaal (met de rode stoelen) is de capaciteit lager als er alleen volwassenen komen om de anderhalve meter te waarborgen. Normaal gesproken passen er in de blauwe zaal 205 bezoekers en in de rode zaal 105 bezoekers.

Waar zit ik in de foyer en naast wie mag ik zitten?
In de foyer staan de tafels per huishouden ruim uit elkaar. In de foyer gelden de horecaregels en mogen ook twee mensen uit verschillende huishoudens tegenover elkaar aan één tafel zitten. In de theaterzaal mag dat niet. Voor kinderen tot 13 jaar gelden andere regels, zij hoeven niet op 1,5 meter met afstand van elkaar en tot anderen te zitten. De bar is gesloten.

Hoe zit het met horeca-arrangementen?
Helaas is de horeca in het Maaspodium gesloten. Heb je bij een voorstelling een horeca-arrangement geboekt, zoals een ontbijtje, een lunch, een Maaspodiumplank of een Vegan Friday, dan krijg je je geld terug. Je hoeft hier niets voor te doen, het bedrag wordt terug gestort op jouw rekening. Wij hopen dat we jouw theaterervaring spoedig weer kunnen verrijken met een van onze horeca-arrangementen.

Moet ik een mondkapje dragen?
Met ingang van 1 december 2020 is het dragen van een mondkapje verplicht. Het mondkapje mag af zodra je aan tafel zit in de foyer of op de tribune in de theaterzaal. Ons personeel draagt ook mondkapjes. Kinderen tot 13 jaar hoeven geen mondkapje te dragen.

Je kunt in Maaspodium herbruikbare mondkapjes aanschaffen voor €7,50 en €10 per stuk. Ook verkopen we papieren mondkapjes voor €0,50 per stuk.

Hoe lang van tevoren is het Maaspodium geopend?
De deuren van ons podium staan een half uur voor aanvang voor je open. Wij verzoeken je niet eerder te komen. Op je ticket en op onze site vind je de aanvangstijd van het programma.

Tot hoe laat is het Maaspodium geopend?
Het Maaspodium is tot 22:30 uur geopend.

Ik kom met mijn kind(eren) naar de voorstelling. Kan ik tijdens de voorstelling naar de wc?
Het is fijn als bezoekers zoveel mogelijk thuis naar de wc gaan. Wij geven in de foyer ruim op tijd een seintje, zodat bezoekers voor aanvang van de voorstelling naar de wc kunnen gaan. In uiterste nood is het ook mogelijk om tijdens de voorstelling naar de wc te gaan.

Welke coronamaatregelen zijn er genomen?
We hebben verschillende maatregelen genomen voor publiek, artiesten en personeel:
– In de servicemail / bij binnenkomst wordt geïnformeerd of je last hebt van ziekteverschijnselen. Als je ziek bent, dan vragen we je om thuis te blijven / huiswaarts te keren.
– Er zijn aangepaste routes gecreëerd voor het betreden en verlaten van het Maaspodium, maar ook richting de wc en naar de ingang van de theaterzaal.
– Anderhalve meter afstand houden is goed mogelijk, we letten op het toegestane aantal personen in één ruimte.
– Desinfecterende handgel, zeeppompjes en papieren handdoekjes zijn ruim aanwezig.
– De ruimtes in ons podium worden regelmatig en ook tijdens jouw verblijf schoongemaakt.
Kijk voor alle maatregelen in ons protocol.

Wat wordt er bij Maas verstaan onder gezondheidsklachten en ziek zijn?
Heb je verkoudheid- en griepklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius) of koorts (vanaf 38 graden), blijf dan thuis. Blijf ook thuis bij verkoudheidsklachten, koorts en/of benauwdheid van je huisgenoot.

Ik heb een kaartje gekocht, maar ik heb gezondheidsklachten of een huisgenoot met koorts. Wat moet ik doen?
Als je gezondheidsklachten hebt of ziek bent, of een huisgenoot heeft koorts, dan kan je dat laten weten via kassa@maastd.nl. Je kunt ook bellen naar 010-2002500. Dit nummer is bereikbaar onder kantoortijden (ma t/m vr 9:00-17:00 uur) of op de dag van de voorstelling vanaf 1 uur voor aanvang. Geef ons zo snel mogelijk (en ten minste 24 uur van te voren) door als je vanwege gezondheidsklachten of ziekte niet kunt komen, zodat we jouw tickets nog kunnen doorverkopen aan iemand op de wachtlijst.

Hoe zit het in Maaspodium met de ventilatie / luchtverversing?
Wanneer is de luchtverversing goed? Volgens het Bouwbesluit (Rijksoverheid) voert een goed functionerend ventilatiesysteem verse lucht naar binnen en voert verontreinigde binnenlucht af. In de publieksruimtes (foyer en theaterzalen) van het Maaspodium is dit het geval en heeft de luchtverversing geen nadelige invloed op jouw gezondheid. Lees meer op de website van de Rijksoverheid.