Maas theater dans podium

MaasSmaakMakers bij premiere Juffenballet

De MaasSmaakMakers hadden een bijzonder uitstapje op zondag 26 januari 2020: waar ze meestal uitgenodigd worden in het Maaspodium, waren ze dit keer speciale gasten bij de première van Juffenballet in KAF, Almere! Juffenballet (6+) is een coproductie van Maas theater en dans en BonteHond. Almere is de thuisstad van onze BonteHond-collega’s.

Bekijk hier de aftermovie:

Hier ging Juffenballet over volgens de SmaakMakers
“In het begin kwam er een stagiaire op een school. De directrice was een oude vrouw die van kinderen hield. De juffen die al op de school zaten plaagden de stagiaire. Daarna wilden de oude juffen zelf de macht van de school krijgen. Daarvoor hadden ze een plannetje bedacht. Of dat lukte…?” Pranay (11 jaar).
“De juffen gingen dansen, zingen en hun werk haten. Er is een lieve juf die wel van haar werk houdt. Zij verandert van alles.” Abigail (11 jaar).
“Er was een juf die werd gepest” Junez (9 jaar).

En dit vonden ze ervan
Over één ding waren ze het meteen eens: Juffenballet zat vol humor!
“Het grappigste vond ik de namen: Stroop, Kruidvat, Blaaskat, Maanzaad, Klaproos, Blauwzuur, omdat het hele gekke namen zijn.” Mila (9 jaar).
“Leuke voorstelling, spannend en grappig. “En nu ben ik moe”, dat bleef in mijn hoofd zitten.” Ziggy (11 jaar).
“Het grappigste moment uit de voorstelling vond ik dat iemand in slaapt viel omdat ik het echt niet had verwacht.” Miles (9 jaar).
“Ik vond de juf (man verkleed als vrouw) die de mooie paarse jurk aan had het grappigst/mooist. Ik vond de jurk mooi want ik hou van de kleur, en de man verkleed als vrouw is wel grappig om te zien.” Chimène.
“Het grappigste moment uit de voorstelling vond ik toen een juf de macht had en iedereen liet dansen in een jurk omdat het grappig is hoe zij haar macht gebruikt met het dansen.” Pranay (11 jaar).

Meer info
Wil je meer weten over de MaasSmaakMakers, of misschien wel zelf meedoen? Klik hier.
Wil je meer weten over Juffenballet (6+)? Klik hier.