Maas theater dans podium

Voorgerecht

Het verhalenbuffet is hierbij geopend.
Schuif bij ons aan we gaan …  aan tafel.

Aan tafel

Aan tafel eten we, maar delen we ook verhalen. In het kader van Theater Na de Dam haalden tien jongeren verhalen op bij tien ouderen. Ze spraken over herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog en de wederopbouw vlak na die oorlog. Ze vonden verhalen over dromen, wensen, avonturen, maar ook over vaders die verschrikkelijke dingen hadden meegemaakt. Ze vroegen naar gerechten die troost kunnen bieden. Zo ontstond een digitaal verhalenbuffet vol verhalen en gerechten die troost en hoop bieden voor nu én voor de toekomst.

Theater Na de Dam
Op 4 mei zouden normaal gesproken in heel Nederland tegelijkertijd meer dan honderd voorstellingen gerelateerd aan de Nationale Dodenherdenking gespeeld worden. Vanwege de corona-epidemie, een crisis die wel de grootste van onze generatie wordt genoemd, is het helaas niet mogelijk elkaar in theaters te ontmoeten. Maar op dit moment in meer dan 1000 huiskamers lezen, beluisteren of bekijken heel veel mensen met jou het waardevolle materiaal dat gerelateerd is aan de Tweede Wereldoorlog en de herdenking. Stel je dat voor. In al die huiskamers zijn we los van elkaar verbonden in hetzelfde ritueel. Ook nu.

De wilde keuken
Aan tafel is een onderdeel van het PROEB-lab, een vooronderzoek met 1.000 kinderen en jongeren bij zomerproject De wilde keuken. Door de Coronacrisis staat De wilde keuken in de wachtstand. Klik hier voor meer info over het PROEF-lab.

Jouw troostgerecht
Als je na het toetje verzadigd bent, zouden we het op prijs stellen als je een foto met je eigen troostgerecht wilt delen met Maas. Gebruik op social media #maastroost. Mailen mag ook, naar educatie@maastd.nl. Dit als alternatief applaus voor iedereen die heeft meegewerkt aan Aan tafel.

Ons verhalenbuffet smaakt het lekkerst op de computer of de tablet.
Klik op onze vertellers – de hoofdgerechten – en sluit af met het toetje.
Eet, kijk, luister en laat je troosten.

Makers Aan tafel

Esther Schouten

Ayrton Fraenk

Sanne Bet

Esthers troosteten is Tom Ka Kai soep.
Het bevat alles wat ze nodig heeft voor troost.
Het is zoet, warm, maar bevat ook peper en gember voor een goede boost.
En een groot handje vol koriander maakt het helemaal af.

Ayrtons troosteten is pizza.
Het is makkelijk, je kan het altijd overal wel krijgen.
Zo is troost lekker snel geregeld.
Het is een beetje de goede vriend waar je altijd bij terecht kan.

Sanne’s troostdrank is een kopje thee.
Van thee word je rustig, je kan het overal drinken.
Warm of koud.