Maas theater dans podium

Voor je gaat

Welkom in het online magazine van B-BOY. Hier lees je alle ins en outs over de voorstelling, de cast en creatives, de making of, interessante weetjes over het verleden en heden van breakdance, test je je kennis en je persoonlijkheid, kan je filmpjes bekijken en deel je jouw mening over hot hiphop topics.

B-BOY (XL)
B-BOY biedt een theatraal kijkje in het leven van vijf b-boys en de wereld van het battelen. Een ontmoeting tussen zeer verschillende danspersoonlijkheden, die soms met brute kracht en dan weer met katachtige behendigheid de wetten van de zwaartekracht tarten.

Vijf virtuoze dansers verkennen hun fysieke grenzen en gaan daarbij tot het extreme. In een aaneenschakeling van spelletjes en rituelen zoeken zij de confrontatie met zichzelf en met elkaar op. Ze ontleden battle codes, delen hun blessureleed en zijn open over het oneindige trainen en de onderlinge rivaliteit. Ook zijn ze niet bang hun ongezouten mening te geven over elkaars skills and fails.

Gewapend met het laatste beetje street cred dat ze nog heeft, dompelt theatermaker Jolanda Spoel zich onder in de wondere en explosieve wereld van de breakdance battles. Om er vervolgens niet alleen een breakdancefeestje maar ook een eerlijke voorstelling (90% waar) van te maken met én over breakdancers, over hun worsteling met het dagelijks leven in de kunsten. Een voorstelling waarin film en theater, het echte leven en fictie naadloos in elkaar overlopen. In elke stad wordt de crew verrast met een guest appearance.

Duur voorstelling: 60 à 70 minuten (o.v.b.)

Lees hier meer over de voorstelling en bekijk de hele tourneelijst van B-BOY.