Maas theater dans podium

Voor je gaat

Welkom in het online magazine van Beauty en het beest. Voor je naar de voorstelling gaat, kun je in dit magazine lezen wat de spelers van hun rol vinden, testen of je een beauty bent of een beest,  filmpjes kijken, muziek luisteren, beestachtige tips lezen en je hart luchten. Veel plezier!

Beauty en het beest
Beauty en het beest is een muzikaal theaterspektakel over een dapper meisje en een verwende prins, met twee jaloerse zussen, grappige bediendes, magische goocheltrucs, een zingend bos en een groep dappere kinderen. Een betoverend liefdesverhaal met acrobatische dans en virtuoze, meerstemmige zang voor iedereen van 8 tot 108. Klik hier voor de speellijst. Coproductie met Stadsschouwburg Utrecht en Nederlands Kamerkoor.

Duur voorstelling: 95 minuten.

Aangename suspense
Regisseur Moniek Merkx over de voorstelling: “Er is een heldenrol voor ieder kind dat voorbij de buitenkant denkt, dat een beest in de ogen durft te kijken. Dat vind ik een spannend gegeven. Het verhaal speelt zich af in een lyrische wereld met een duister bos als bron van al die onbewuste angsten en avonturen. Een grote groep fysieke acteurs buitelen acrobatisch door het bos. En de beste zangers van Nederland zingen stevige popmuziek van Joop van Brakel en prachtige, minimal muziek van David Lang. Aangename suspense in een omgeving die wonderlijk tot leven komt.”

Dierlijke trekjes
Merkx laat een flinke groep door het bos dwalen. “Natuurlijk zijn daar Beauty en het beest, de vader van Beauty, haar twee jaloerse zusjes en de bediendes van het beest. Zij krijgen net als hij dierlijke trekjes en veranderen in een kwetsbaar hert, een sluwe vos en een trouwhartig paard. Dan heb je de acht zangers van het Nederlands Kamerkoor. En in elke stad spelen tien lokale kinderen en jongeren mee. Zij volgen de avonturen van de hoofdpersonen: ze dwalen mee met Beauty door het bos en zijn ook onderdeel van de bevroren wereld van het beest. Het kleinste kind beschermt de roos, een ander neemt een zanger bij de hand of helpt Beauty met aardbeien zoeken in de sneeuw. De jonge spelers zijn aanwezig als stille helpers. Zij vertegenwoordigen de open blik die door het verhaal heen loopt en die uiteindelijk overwint.”