Maas theater dans podium

Makers

Floris van Delft regisseerde samen met Wolter Muller de jongerenvoorstellingen Krijg nou Titus (Zilveren Krekel 2010) en Vloek. In 2013 zette hij zijn werk voor jongeren voort bij Maas theater en dans. Hij maakte er de voorstelling CASH (Gouden Krekel 2014 voor Nastaran Razawi Khorasani), die in 2016 hernomen werd. In 2015 maakte Floris bij Maas de locatievoorstelling Toen wij van Rotterdam vertrokken, waarvoor hij in 2016 een Zilveren Krekel voor meest indrukwekkende jeugdproductie ontving (herneming 2017). In 2016 won Floris de Erik Vos Prijs 2016 voor zijn makerschap. In 2017 won zijn productie Sell Me Your Secret een Zilveren Krekel in de categorie meest indrukwekkende jeugdproductie en de Nationale Mediawijsheid Award. Met zijn eigen organisatie WAT WE DOEN maakt Floris projecttheater, waarbij hij altijd vertrekt vanuit een actueel maatschappelijk dilemma. In seizoen 2018/2019 maakte Floris de voorstelling De jokkebrokker bij Maas. Daarnaast regisseerde hij dit jaar de solovoorstelling JA van Nasrdin Dchar, met wie hij ook samenwerkte voor de voorstelling DAD, en de jongerenvoorstelling Byte Me! van Maas en WAT WE DOEN.

Na het afronden van zijn opleiding aan de Amsterdamse toneelschool en een extra jaar regieopleiding ging schrijver Wolter Muller eerst als acteur aan de slag bij onder andere het NNT en het Zuidelijk Toneel. Ondertussen ontwikkelde hij zijn schrijverschap; als scenarist voor onder andere ShoufShouf, Flikken Maastricht en Baantjer, het begin, en als comedy-schrijver voor Spijkers Met Koppen en redacteur van Dit Was Het Nieuws. Samen met schrijver en regisseur Floris van Delft begon hij voor toneel te schrijven. Zo bewerkten ze stukken van Schiller, Shakespeare en Sophocles en werden hij en Floris beloond met twee Zilveren Krekels voor Krijg nou Titus en Sell me your Secret. Deze laatste voorstelling over jongeren en hun privacy vormde de inspiratie voor Byte me!.

In de projecten van kostuumontwerper Nicky Nina de Jong komen ambacht en intuïtie samen, om zo voorstellingen in beeld te versterken en op te tillen. Ze ontwierp kostuums voor onder andere Wiener Wald, De laatste zomer en Cyrano. Ook ontwierp ze het decor voor Rijkemanshuis van Olivier Diepenhorst en zowel kostuums als decor voor de Bellevue voorstelling De eerste vrouw (regie Martijn de Rijk). Nicky Nina de Jong verzorgde bij Maas de kostuums van Voorjaarsoffer, Ben niet bang, 100% Selfmade, HB Extra Hard, Sell Me Your Secret, Liefde, Lief, Beauty en het beest, De jokkebrokker en Hallo familie. Daarnaast is ze verantwoordelijk voor het kostuumontwerp voor Byte Me!.

Chyramain van Kempen studeerde in 2014 af aan de opleiding theaterdocent op ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten (Arnhem). Na zijn studie werkte Chyramain als trainingsacteur voor onder andere Actinc en als theaterdocent voor onder andere De VAK, Het Nationale Theater en Maas theater en dans. In 2016 ging Chyramain voor Maas naar China om daar theaterlessen te geven aan kinderen en docenten. Na deze periode begon Chyramain te werken op de afdeling educatie van Maas theater en dans. Voor Byte Me! Is Chyramain de productieleider en verzorgt hij de workshops.

Deze voorstelling werd niet alleen gemaakt door schrijvers, acteurs en een regisseur die doen alsof ze wat van de wereld van computers en het internet begrijpen, maar ook door mensen die echt weten hoe die in elkaar steekt. Digitaal en technisch ontwerper Willem Weemhoff en programmeurs Frederick Rodrigues en Martino Morandi hebben I.R.I.S ontworpen voor ByteMe! I.R.I.S. is de computer en het virtuele personage dat in de voorstelling meespeelt. Deze mannen hebben IRIS vanaf nul opgebouwd in codetaal zodat zij kan praten, een beetje denken en weet hoe zij toegang moet krijgen tot de mobieltjes van het publiek.