Maas theater dans podium

Personages

In Byte Me! ontmoet je drie personages: Sam, Tracy en Iris.

Sam
Als werknemer van de D.I.C.S. (Deliquenten-onderzoek Internet en Cyber Security) probeert Sam de privacy van scholieren te beschermen. Sam maakt zich zorgen om de digitale wereld waarin jongeren zich bevinden. Hij heeft dan ook weinig behoefte aan de manier waarop zijn collega Tracy de alleswetende computer IRIS tijdens hun bijeenkomsten inzet. Naast zijn werk bij de D.I.C.S. is Sam vader van een verliefde, puberende dochter. Net als in IRIS heeft hij ook weinig vertrouwen in het vriendje van zijn dochter.

Sam wordt gespeeld door Boyd Grund

 

Tracy

In tegenstelling tot Sam is de jongere Tracy erg gesteld op computer IRIS. Door het gebruik van algoritmes maakt ze de computer steeds een beetje slimmer. IRIS heeft een “alleswetend superbrein” dat alles kan achterhalen. De zorgen die Sam heeft over IRIS en over privacyschending vindt Tracy onnodig, ze heeft toch niks te verbergen. Maar vindt ze privacy ook nog onbelangrijk als ze toch wat te verbergen heeft?

Tracy wordt gespeeld door Katelijne Beukema

 

IRIS

IRIS is een computer die het testen van de P.Q. (privacy quotiënt) van scholieren veel makkelijker moet maken. Dankzij de algoritmes van Tracy begint IRIS zowaar een eigen persoonlijkheid te ontwikkelen. IRIS neem het heft in eigen hand. Ze maakt ruzie en luistert niet. Uiteindelijk wordt IRIS zelfs zo intelligent dat ze haar eigen algoritmes begint te ontwikkelen.