Maas theater dans podium

Who’s who

FEEST wordt gespeeld door zes professionele performers, tien studenten van de MBO theaterschool, Joop van Brakel als virtuoze geluidenmaker (live), boze bandjes en brave schoolkinderen.

De spelers van FEEST

Professionals

Sue-Ann Bel speelt Bianca

Jurriën Remkes speelt Kas

Jolanda Spoel speelt Joan

Camiel Corneille speelt Terra

Erwin Dörr speelt Ed

Peer van den Berg speelt Va

Rollen
Va, de vader. Een kruimeldief, alcoholist en hoofd van een verlopen hippieachtige familie.
Kas, zoon van Va. Hij speelt de baas en probeert zaakjes op te zetten die steeds mislukken.
Ed, zoon van Va. De loopjongen van Kas, onnozel, met een kort lontje.
Terra, zoon van Va. Een doofstomme jongen die zich als een meisje gedraagt en de klappen krijgt.
Bianca, de vriendin van Kas. Ze is aanhankelijk maar ook sterk en driftig, met een uitgesproken gevoel voor rechtvaardigheid
Joan, de moeder van Terra, de stiefmoeder van Kas en Ed en de ex van Va. Ze is een grote draaikont.
Dylan, een gladde projectontwikkelaar.
Sander, een rommelige ambtenaar.
Jonathan, de ex van Bianca.

Live muziek

Joop van Brakel

 

 

 

 

 

 

 

Stagiairs MBO Theaterschool

v.l.n.r. Max de Kok, Sander Karsten, Quincy Makdonald, Dylan Nieuwland, Jada Blagrove, Hannah Rekveldt, Danique Beijer, Anouk Lens, Zoë Bosman en Jonathan Brito.

Wat maakt hen boos?
Danique Beijer: Ik word boos wanneer mensen iets afkraken waar ik juist trots op ben, of nog vervelender: wanneer mensen niet hun eigen mening durven te geven.
Jada Blagrove: Wat mij boos kan maken is als iemand zegt “nee Jada, dat gaan we niet doen”, met als reden “omdat ik het zeg”. Dat is toch een ontzettend slecht argument!
Zoë Bosman: Ik kan mij toch zo kwaad maken om mensen die eten morsen en dan wachten met het opruimen tot het is opgedroogd.
Jonathan Brito: Ik word boos als mensen die niet hard werken worden beloond en dan trots zijn terwijl ze geeneens bloed, zweet of tranen hebben gegeven.
Sander Karsten: Ik word boos van mensen die me niet serieus nemen als ik zeg dat ik op een theaterschool zit, en dan “Romeo oh Romeo” met een te overdreven mimiek zeggen.
Max de Kok: Ik word boos van mensen die niet luisteren. En van te veel peper in mijn eten.
Anouk Lens: Ik word boos wanneer ik iets vergeet te kopen in de supermarkt wat ik echt nodig had en ik dus helemaal terug moet voor dat ene product.
Quincy Makdonald: Ik word boos van onrecht op het gebied van geslacht en huidskleur. En van mensen die mij willen omkopen nadat zij het op een normale manier geprobeerd hebben.
Dylan Nieuwsland: Ik word boos van oerwouden die gekapt worden, dieren die slecht behandeld worden en het gebruik van plastic bij elk product. Ik zeg MINDER plastic!
Hannah Rekveldt: Ik word boos van hokjes, lijnen, strepen en grenzen. Ik word eigenlijk boos van alles wat alles blokkeert. Ik word ook boos van blokjes.

Meespeelkinderen
Maar liefst 40 kinderen spelen er mee in FEEST. Niet allemaal tegelijk natuurlijk. In iedere voorstelling speelt een cast van ongeveer zes kinderen. Ze komen uit alle hoeken van Rotterdam. Klik hier voor de hele kindercast.

Bandjes
In iedere voorstelling speelt één boos bandje. De bandjes die meedoen in FEEST zijn GEWOON FUCKING RAGGEN, De Night Templar, STiCKFiGS, Headfirst en Citizen Supreme. Kijk hier voor meer informatie over de bandjes.